Élő Szórakozás

Sokáig emlékezni fogunk erre a királyi esküvőre

A május 19-i királyi esküvő legfontosabb pillanatai.

Kiemelt kép: Aaron Chown – WPA Pool/Getty Images

Diána hercegné ruhájának terveit is meg lehet nézni

Az egyik fotóügynökség is esküvői lázban ég – Harry herceg esküvője miatt készítettek egy összeállítást az 1997-ben elhunyt Diána hercegné esküvői ruhájáról készült skiccekről, amiket ide kattintva lehet megnézni. Így legalább azok sem unatkoznak, akik már alig várják, hogy láthassák a leendő hercegné menyasszonyi ruháját, amit nagy valószínűséggel a Ralph and Russo tervezett.

Erzsébet királynő utolsóként érkezik a buliba

Reggel 9-kor el is kezdődik!

Mármint londoni idő szerint, ami azt jelenti, hogy magyar idő szerint 10-kor már gyülekeznek a Windsor-kastély kertjébe azok a meghívottak, akik a ceremónián nem vehetnek részt, de ünneplő tömegnek még elférnek a kápolna előtt.

Azok, akik rendes, aranyozott meghívót is kaptak, fél 10 után, egészen 11-ig érkezhetnek, hogy a helyi idő szerint délben kezdődő ceremónián már mind a helyükön legyenek.

A királyi család tagjai 11:20 és 11:45 között foglalják el helyüket, köztük Károly herceg is, aki a bejáratnál várja majd Meghan Markle-t, hiszen apja helyett ő kíséri majd fia menyasszonyát az oltárhoz.

A Daily Mail infói szerint legutolsó ember, aki megérkezik az esküvőre, természetesen Erzsébet királynő lesz, aki mindössze egy perccel a ceremónia kezdete előtt foglal majd helyet templomban – nehogy már sokat unatkozzon.

Kiemelt kép: Julian Simmonds/Getty Images

Harry hercegnek Vilmossal ellentétben lesz gyűrűje

Amikor 2011-ben Vilmos herceg elvette Katalint, a herceg úgy döntött, elég, ha csak felesége hord gyűrűt, így az ő ujjára nem került semmi. A Jus Jared azt írja, Harry herceg ezzel szemben igenis hord majd gyűrűt, vagyis a ceremónián lesz olyan pillanat, amikor a herceg és a leendő hercegné könnyes szemmel egymás ujjára húzzák a gyűrűket.

Itt a királyi esküvő percre pontos menetrendje

A Kensington-palota közzétette a pontos menetrendet, így már percre pontosan tudjuk, hogy mikor mi történik a Windsor-kastélyban található Szent György kápolnában, ahol ma Harry herceg végre elveszi Meghan Markle-t.

A fanatikus rajongók innen tölthetik le a 22 oldalas dokumentumot, akár ki is lehet nyomtatni – kiderül belőle, hogy mikor mit játszik a zenekar, de még az is le van írva, hogy mikor kell felállni vagy leülni a templomban, illetve hogy mit mond egymásnak a herceg és a leendő hercegné.

A ceremónia londoni idő szerint délben kezdődik, az igent pedig várhatóan valamikor fél 1-kor mondják ki egymásnak – magyar idő szerint körülbelül fél kettőkor.

Kiemelt kép: Samir Hussein/Getty Images

Megvan, ki kíséri Meghan Markle-t az oltárhoz

Meghan Markle Károly walesi herceget kérte meg, hogy kísérje az oltárhoz apja helyett

írja a Kensington-palota twitteren. A bejegyzésből kiderül az is, Harry herceg édesapja örömmel vállalta a feladatot. Nemrég írtuk meg, Markle apja kettős ok miatt nem tud ott lenni az esküvőn: egyrészt infarktus miatt műtötték, másrészt még mindig szégyelli, hogy 400 ezer forintnak megfelelő összeget fogadott el lesifotósoktól azért, hogy fotózhassák őt.

Kiemelt kép: Getty Images/Chris Jackson

Meghan Markle kutyáját altatni akarták, most a királyi család tagja

Egy valódi kutyatündérmese Guy, a beagle története. Az idősödő kutyus az altatás elől menekült meg, most pedig a brit királyi család palotájában heverészik. A kutyát egy amerikai menhelyről mentette meg egy önkéntés, aki átutaztatta Kanadába, hogy ott találjon neki szerető gazdát. Ekkor futott bele Meghan Markle 2015-ben, amikor még a Suits forgatásain vett részt.

Az állatmentő hölgy akkor még Markle celeb státuszával sem volt tisztában, de azt valószínűleg legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy az erdőbe kidobott beagle-re ilyen fényűző jövő vár.

@meghan_markle által megosztott bejegyzés, Márc 2., 2018, időpont: 5:44 (PST időzóna szerint)

(TheGuardian)

Megérkezett az esküvő helyszínére Harry herceg és Meghan Markle

A királyi család egy része már el is hagyta a Kensington Palotát és megérkeztek Windsorba, ahol május 19-én lezajlik Harry herceg és Meghan Markle esküvője. A párt le is fotóztak, amint az autóban ülve begurulnak a helyszínre, ahogyan Vilmos hercegről és Katalin hercegnéről is készültek hasonló felvételek. Utóbbit egyébként nem lehetett látni nyilvánosan azóta, hogy világra hozta harmadik gyermekét, Lajos herceget.

A fotókat IDE kattintva nézheti meg.

Meghan Markle testvére balesetet szenvedett a paparazzók miatt

Meghan Markle féltestvére, Samantha Grant szerdán autóbalesetet szenvedett Floridában – állítólag azért, mert összetűzésbe keveredett pár lesifotóssal. Úgy tudni, hogy Markle 53 éves nővére nekiütközött a szélvédőnek, aminek következtében eltört a bokája és elrepedt a térde. Grant partnere, akire a TMZ csak Mark-ként hivatkozik, azt mondta, autójuk egy betonkorlátnak ütközött, miután le akartak rázni egy paparazzót.

Az nem derült ki, hogy Samantha Grant így részt vesz-e az esküvőn, vagy egyáltalán ott van-e a meghívottak közt, de az már biztos, hogy Meghan Markle egy másik közeli rokona, az apja nem lesz ott május 19-én Londonban, mikor a leendő hercegé hozzámegy Harry herceghez.

Meghan Markle: Az apám nem lesz ott az esküvőn

A BBC brékingként közölte a hírt, miszerint Meghan Markle azt nyilatkozta, apja valóban nem lesz ott május 19-én az esküvőn, amikor Markle hozzámegy Harry herceghez.

Meghan Markle apját pár nappal ezelőtt egy szívroham után megműtötték, illetve a TMZ információi szerint amúgy sem akart volna elmenni az esküvőre, mert szégyelli magát, amiért énzt fogadott el lesifotósoktól azért, hogy őt fotózhassák.

Dráma! Csak a Spice Girls 3/5-ét hívták meg az esküvőre

Bár korábbi hírek arról szóltak, hogy a Spice Girls fellép Harry herceg és Meghan Markle esküvőjén, most úgy néz ki, hogy ez nem fog megtörténni, már csak azért sem, mert az együttes öt tagjából kettőt meg sem hívtak. A Harper’s Bazaar szerint meghívottak listáján csak Victoria Beckham, Geri Halliwell és Emma Bunton szerepelnek, Mel C és Mel B viszont nem kapott meghívót, ami azért is kínos, mert utóbbi volt az, aki február végén egy tévéhow-ban eldicsekedett azzal, hogy meghívták a királyi esküvőre.

Ezért nem lesz ott Vilmos herceg Meghan Markle esküvőjének egy részén
Május 19. több szempontból is az év eseménye lesz. Harry herceg megházasodik, és ha minden jól megy, újra összeáll a Spice Girls.

Ez lehet Meghan Markle neve az esküvő után

Amint kimondja az igent Harry hercegnek, megváltozik a volt amerikai színésznő neve, aki Rachel Meghan Markle néven született. Az esküvő után új vezetéknevet kap, és onnantól úgy fogják hívni;

Rachel Meghan Mountbatten-Windsor.

Erzsébet királynő örökösei és leszármazottjai a Windsor vezetéknevet kapják, férje, Fülöp herceg után pedig hozzácsapják a Mountbatten nevet is.

A Town&Country magazin azt írja, hivatalosan azonban mindenki csak Meghanként hivatkozik majd a leendő hercegnére, ahogy Harry is csak Harry, a vezetéknevét ő sem használja sehol. Viszont ezek szerint Meghan Markle nem első keresztnevét, a Rachelt használja majd.

Kiemelt kép: Charles McQuillan/Getty Images

Egyre biztosabb, hogy Elton John énekel majd az esküvőn

A TMZ derítette ki, hogy Elton John valóban fellép majd május 19-én Harry herceg és Meghan Markle esküvőjén, bár ez nem túl nagy meglepetés. Elton John kifejezetten jóban volt a herceg anyjával, Diána hercegnével, akinek 1997-es temetésén is énekelt.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Elton John a templomban, vagy esetleg a ceremónia után, az este folyamán lép majd fel.

Ezek a gyerekek vonulnak majd Meghan Markle előtt az esküvőn

A Kensington-palota közzétett egy listát, amin azon gyerekek neve olvasható, akik a királyi esküvőn dobálják majd a rózsaszirmokat Harry herceg és Meghan Markle elé.

A koszorúslányok:

A hároméves Sarolta hercegnő, a szintén hároméves Florence Van Cutsem és a kétéves Zalie Warren – Harry herceg keresztlányai, a hatéves Remi Litt és a hétéves Rylan Litt – Meghan Markle keresztlányai és a négyéves Ivy Mulroney.

És a fiúk:

A négyéves György herceg, a hatéves Jasper Dyer – Harry herceg keresztfia, a hétéves Brian Mulroney és a szintén hétéves John Mulroney.

Ezek a hírességek lesznek ott a királyi esküvőn

Bár a május 19-i esküvő hivatalos vendéglistája még nem derült ki, azért össze lehet rakni, hogy Harry herceg és Meghan Markle esküvőjén várhatóan mely celebek lesznek ott, és melyek nem. Az már kiderült, hogy James Cordent meghívták, de szinte biztos még a következők érkezése is: Priyanka Chopra, a komplett Spice Girls – akik fel is lépnek a lagzin –, David és Victoria Beckham, akik már Vilmos herceg esküvőjén is ott voltak, Meghan Markle színész kollégái a Briliáns elmék című sorozatból, Serena Williams, Ed Sheeran, aki a pletykák szerint szintén játszik majd és Elton John, aki nagyon jó viszonyt ápolt Harry anyjával, Diana hercegnével, meg hát amúgy is az Egyesült királyság egyik nemzeti kincse a királynő mellett, így fura lenne, ha ő nem lenne ott.

Victoria Beckham (@victoriabeckham) által megosztott bejegyzés, Febr 2., 2018, időpont: 8:27 (PST időzóna szerint)

És persze ott lesz a komplett királyi család is, kivéve Vilmost, akinek akad némi elfoglaltsága a nap egy részében, illetve az sem biztos, hogy az újszülött Lajos herceg végigbulizza a napot, szóval lehet, hogy a lagzit már Katalin hercegné is kihagyja.

Kiemelt kép: Frazer Harrison/Getty Images

Borzalmasan kínosan néznek ki a fürdőruhák, amelyeken Harry herceg arca van

A királyi esküvő közeledtével, a britek igyekeznek mindenből pénz csinálni. Ezért készülhettek el azokat a fürdőruhák is, amelyeken Harry herceg és menyasszonya, Meghan Markle arcképei szerepelnek.

Az angol This Morning showban be is mutatták ezeket a darabokat élesben. Ám, amikor a modellek kisétáltak, a műsorvezetők képtelenek voltak visszafogni magukat. Felváltva nevettek és szörnyűlködtek, Harry ajkai és szakálla különösen zavarbaejtő helyre kerültek.

Ma műtik az apát

Nemrég megírtuk, hogy infarktust kapott Meghan Markle apja, ezért nem lesz ott az esküvőn. Most a TMZ azt írja, műtik is – igaz, ez csak az egyik szelete annak, miért nem vesz részt a ceremónián: rendkívül szégyelli ugyanis, hogy engedte a lesifotósoknak, hogy pénzért fotózzák. Bár azt mondta, korábban milliókat kínáltak neki érte, most – Samantha nevű lánya elmondása szerint – csupán 400 ezer forintot kapott értük.

Fokozott rendőri ellenőrzés lesz az esküvő alatt

Bár ez nyilván nem lep meg senkit, a Windsor városi rendőrség Twitter-oldalán azonban már azt is megnézhetjük, hogy milyen betontömböket helyeztek le a Szent György kápolna köré.

https://twitter.com/TVP_Windsor/status/996334583384870912

Az egyik leghíresebb amerikai tévés is ott lesz az esküvőn

Ha Meghan Markle apja nem is, de úgy néz ki, James Corden ott lesz a királyi esküvőn. A TMZ információi szerint a műsorvezető neve szerepel a meghívottak közt, így ő már biztosan ott lesz a Szent György kápolnában a szertartás alatt, sőt az esküvő után fogadásokon is, vagyis a Windsor-kastélyban, illetve az esti bulin a Frogmore House-ban. Annyira egyébként nem meglepő, hogy Cordent meghívták, a műsorvezető és Harry herceg ugyanis évek óta jóban vannak. James Corden állítólag még Vilmos herceg és Katalin hercegné nemrég született harmadik gyerekének is küldött ajándékot. Sőt, három évvel ezelőtt ki is tüntették a Buckingham palotában – Erzsébet királynő lánya, Anna hercegnő a Brit Birodalom Rendjének tiszti rangjára emelte a színész/komikust.

Fotó: Steve Parsons/Getty Images

Kiderült, Rihanna ott lesz-e az esküvőn

Az Access egyik munkatársa kérdezte meg Rihannától, hogy ott lesz-e Meghan Markle és Harry herceg esküvőjén.

Már miért lennék meghívva?

– kérdezte az énekesnő, mire a riporter azt felelte: mivel találkoztak két évvel ezelőtt. Rihanna válasza zseniális volt:

És most, hogy találkoztam veled, szerinted elmegyek a tiédre? Vagy te eljöhetsz majd az enyémre?

https://twitter.com/accessonline/status/995016603703037952

Meghan Markle apja nem lesz ott az esküvőn

Legalábbis ezt írja a TMZ. Az ok kettős: egyrészt pár nappal ezelőtt szívrohama volt, másrészt elképesztően szégyelli magát amiatt, hogy pénzt fogadott el lesifotósoktól azért, hogy őt fotózhassák.

Mióta a lányom Harry herceggel randizik, azóta többször is felajánlották a lehetőséget, amiért cserébe 50-100 ezer dollár (azaz 13-26 millió forintot) kínáltak fel. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a végül megjelent képekért közel sem ennyit kaptam. És hogy miért vállaltam fel? Hogy segítsen nekem az imidzsváltásban

– mondta el a TMZ-nek Thomas Markle.

Egy kérdés felmerül: ha tényleg nem lesz ott az esküvőn, ki kíséri az oltárhoz Meghan Markle-t?

Kiemelt kép: Getty Images / Karwai Tang 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik