Kiderült, mi okozta Mohaman halálát

Az orvosszakértői vélemény szerint akár az életét is megmenthették volna, ha azonnali segítséget kap.
Kapcsolódó cikkek

A Happy Gang egykori énekese hat hónappal ezelőtt, 45 évesen hunyt el. Mohaman az utcán esett össze és családja, valamint a helyszínen lévő szemtanú szerint harminc percet kellett várni a kiérkező mentőre, akik már nem tudtak segíteni rajta.

Harminc percig feküdt az utcán Mohaman, mire megérkezett a mentő
Az egyik családtagja szerint emberi mulasztás történhetett.

A korábban drogproblémákkal küzdő énekes mostohaapja nyomozást indítványozott, hogy kiderüljön, a körülmények hogyan befolyásolták fia túlélési esélyeit. A jelentésből kiderül, hogy Mohaman szervezetében sem alkoholt, sem pedig kábítószert nem találtak, továbbá azt írja a szakértő, hogy az azonnali segítség akár az életét is megmenthette volna.

Néhai halálát a szívkoszorúérplakk megrepedése, koszorúér-szűkület, következményes szívritmuszavar, szívmegállás okozta. Orvos­ szakértőileg az állapítható meg, hogy amennyiben néhai az eszméletvesztés követően, azonnal gyors szakszerű ellátásban részesül, úgy nagyobb esélye lett volna a túlélésre, nem kizáró módon élete megmenthető lett volna. Ugyanúgy az sem állapítható meg egyértelműen, hogy amennyiben időben nyújtanak néhainak segítséget, úgy a halálos végeredmény mindenképpen elkerülhető lett volna

– idézi a Blikk.

Címkék: mohaman