Szórakozás
Image: 73010109, Kékes Zoltán, becenevén Sziszi (Budapest, 1949. november 2. -) magyar énekes, gitáros, előadóművész, menedzser. 1973-1983 között a Hungária (együttes) tagja volt. 1983 óta gitárosa, vezetője és egyben menedzsere is a Dolly Rollnak. papír - scan. ., Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

Meghalt a Dolly Roll vezetője, Kékes Zoltán

24.hu
24.hu

2017. 01. 20. 11:51

Elhunyt 67 éves korában Kékes Zoltán, becenevén Sziszi  – írja a Story Facebook-oldala.

Az énekes, gitáros, előadóművész 1973-1983 között a Hungária (együttes) tagja volt. 1983 óta gitárosa, vezetője és egyben menedzsere is volt a Dolly Rollnak.

Fotó: RTL Klub
Fotó: RTL Klub

A Dolly Roll motorjának nevezett Kékes Zoltán a többi taghoz hasonlóan Fenyő Miklós rock&roll bandájából, a Hungáriából érkezett, ám a zenélést már jóval korábban kezdte.

1949-ben született, nyolc éves korától muzsikált. Egy évtizedig zongorázott, majd a beat-korszak bűvöletében megtanult gitáron játszani. Üzemmérnöki diplomát szerzett, de közben hódolt kedvenc időtöltésének, a zenélésnek is. Első zenekara a Sinus volt, ezután játszott többek között a Zenitben és a Geminiben, 1973-tól pedig a Hungáriában. 1983 óta a Dolly Roll gitárosa, vezetője és menedzsere volt egy személyben. Az énekesnő Dollyn kívül Sziszi volt az egyetlen, aki a kezdetektől fogva tagja volt a csapatnak.

Az eMRton-díjas, Huszka Jenő-díjas és ORI Nívódíjas muzsikust felesége és lánya gyászolja.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.