Szórakozás

A Dal: Felléphet a plágiumgyanús Petruska

Petruska nem emlékszik a Bigyó felügyelő című rajzfilmre.

Mint megírtuk, A Dal 2016-ban szereplő Petruska András száma másolat lehet a Bors feltételezése és egy szakértő szerint. Az MTVA szerint azonban nem, így nem zárják ki a versenyből.

“Petruska természetesen fellép a szombati döntőben, hiszen a középdöntőben a szakmai zsűri és a nézőktől kapott magas pontszámai alapján jogosult a végső megmérettetésre A Dal 2016 műsorban. A Dal műsorformátum sikerét az is adja az egyedisége mellett – hiszen ez a dalszerzők és dalok versenye elsősorban –, hogy komoly szakmaiságon alapul. A Dal 2016 felhívására beküldött dalokat még a műsorba való bekerülésüket megelőzően szakmai zsűri hallgatja meg, és nem merült fel akkor sem, és most sem a plágium gyanúja egyik dal esetében sem. Örülünk, hogy ilyen sok eredeti ötlettel rendelkező dalszerző van ma Magyarországon, akiket be is mutathatunk évről évre A Dalban, és ezt a nézők is láthatóan értékelik”

– írta a Bors megkeresésére reagálva az MTVA sajtóosztálya.

A bulvárlap korábban szakértő véleményét kérte ki azzal kapcsolatban, lehetséges-e, hogy Petruska versenydala nem teljesen saját szerzemény. Ugyanis egy olvasóra hivatkozva azt boncolgatják, a Trouble in my mind mennyire hasonlít az itthon Bigyó felügyelő, eredeti címen Inspector Gadget néven futó, 1999-es rajzfilmsorozat főcímzenéjére – melyet IDE kattintva tud meghallgatni. Jankai Béla szerint a két szám szinte ugyanaz.

Petruskát – akit korábban a 24.hu-n is bemutattunk – is szembesítették a dologgal, ő pikírten válaszolt:

“A Trouble in My Mindot én írtam, ilyen rajzfilmre nem emlékszem. De köszönöm a tippet, így legalább a csapatommal megvan a vasárnapi programunk; együtt fogunk mesét nézni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik