Szórakozás

Boggie pozitív élményekkel tér haza az Eurovízióról

Boggie Eurovízió (Array)
Boggie Eurovízió (Array)

Az énekesnő számára hatalmas élmény volt a dalfesztivál, az MTVA vezérigazgatója szerint pedig különlegességével a magyar dal kitűnt a mezőnyből.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, Boggie, azaz Csemer Boglárka huszadik helyen végzett a szombat este megrendezett 60. Eurovíziós Dalfesztiválon, ami Svédország győzelmével zárult. A döntő után az énekesnő az MTI-nek nyilatkozott és elárulta, szép emlék marad számára a megmérettetés és a verseny előtti intenzív felkészülés. Hozzátette azt is, hogy az elkövetkezendő időre már tele van a naptára, nyáron és ősszel a koncertezésé lesz a főszerep.

Boggie-nak a bécsi döntőn a magyar rajongók mellett keresztszülei szurkoltak a stadionban. Az énekesnő elmondta: előadására túlnyomórészt pozitív visszajelzések érkeztek, leginkább azt emelték ki, hogy dala letisztult, egyszerű és őszinte, és hogy kevés ilyen produkció volt a mezőnyben. A kritikusok elismerősen beszéltek arról is, hogy a Wars For Nothing című számnak olyan üzenete van, amely ma sajnos igen aktuális.

Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója az MTI-nek adott interjúban szintén azt emelte ki, hogy a magyar produkció  mondanivalójával is kitűnt a többi induló dal közül. Úgy vélte azonban, hogy a mostani versenyen a nézők nem elsősorban a dalok mondanivalójára voltak érzékenyek és kíváncsiak. A vezérigazgató szerint a magyar alkotások különlegességükkel mindig kitűnnek a többi ország dalai közül, elég a két évvel ezelőtt induló ByeAlex produkciójára gondolni, vagy Kállay-Saunders András tavalyi, mély mondanivalójú Running című dalára.

Szabó László Zsolt elmondta, hogy Magyarországon A Dal című műsor egyre népszerűbb a nézők, a dalszerzők és az előadók körében egyaránt. A hazai megmérettetésnek is köszönhető, hogy a magyar versenyzők az Eurovíziós Dalfesztiválon sem okoznak csalódást – tette hozzá. Úgy vélte, ha arra kerülne sor, hogy Magyarország kapna lehetőséget a fesztivál rendezésére, miképpen az osztrák szervezés, úgy a magyar kreativitás is megállná a helyét Európában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik