Szórakozás

Nem tudják eltemetni Uhrin Benedeket

Koczka Máté
Koczka Máté

újságíró. 2015. 02. 12. 06:33

A gyakran gúnyolt haknisztár fia komoly anyagi gondokkal küzd. Temetésre, de még csekkekre sincs pénze.

Korábban a témában:

Uhrin Benedek két héttel combnyaktörését követően, hétfőn fia karjaiban hunyt el a kórházban életének 93. évében. A gyakran gúnyolt haknisztár, a Sziget Fesztiválok egykori nagy kedvence rokkantnyugdíjas fiával élt együtt, akinek jelen állás szerint nincsen pénze méltó temetésre.

“Hetvenezer forint tartalékunk volt, most azt kivettem. A kórházban azt mondták, napi öt-hatezer forintba kerül, hogy a teste a hűtőházban van. Ez a pénz arra sem lesz elég. Temetést, misét, szertartást nem tervezhetek. Még a havasztásra sincs pénzem, pedig szeretném hazahozni őt” – mondta a Borsnak Uhrin Attila, aki hozzátette: számláit sem tudja miből fizetni.

“Százötvenezer volt a nyugdíja, az enyém hetven. Január 26-án, miután elvitte a mentő, jött a postás, de már nem tudta átvenni a megérdemelt ellátását. Negyvenöt éve váltak el anyámmal, aki azt mondta, nem kellek neki. Apámhoz kerültem, ő főzött rám, ő tartott el és életben. Januárban halt meg az anyám. Egy negyed házrészt, egymilliót örököltem, de azt ennek a lakásnak a tartozásába tettük bele. Más kérdés: nem tudom, miből fizetem a rezsit, hogy fogok megélni. A múlt hónapban nyolcvanhatezret adtunk fel, a nyugdíjam hetven­ezer” – tette hozzá szomorúan az 58 éves férfi.

Update: Hajdú Péter a Facebook-oldalán jelentette be, hogy besegít Uhrin Benedek fiának a temetés költségeibe.

“Most láttam a hírt az újságban és úgy döntöttem, hogy anyagilag segítek Uhrin Benedek fiának eltemetni az édesapját! Isten nyugosztalja Benedek bácsit!”

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Passerbys cross a street in the city centre of Cottbus, Germany, 23 January 2018. Cottbus is becoming the scene of ugly attacks between Germans and foreigners. The rage is let out in the nice corners of Cottbus, not in the areas dominated by prefabricated buildings. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.