Szórakozás

Nem tudják eltemetni Uhrin Benedeket

A gyakran gúnyolt haknisztár fia komoly anyagi gondokkal küzd. Temetésre, de még csekkekre sincs pénze.

Uhrin Benedek két héttel combnyaktörését követően, hétfőn fia karjaiban hunyt el a kórházban életének 93. évében. A gyakran gúnyolt haknisztár, a Sziget Fesztiválok egykori nagy kedvence rokkantnyugdíjas fiával élt együtt, akinek jelen állás szerint nincsen pénze méltó temetésre.

“Hetvenezer forint tartalékunk volt, most azt kivettem. A kórházban azt mondták, napi öt-hatezer forintba kerül, hogy a teste a hűtőházban van. Ez a pénz arra sem lesz elég. Temetést, misét, szertartást nem tervezhetek. Még a havasztásra sincs pénzem, pedig szeretném hazahozni őt” – mondta a Borsnak Uhrin Attila, aki hozzátette: számláit sem tudja miből fizetni.

“Százötvenezer volt a nyugdíja, az enyém hetven. Január 26-án, miután elvitte a mentő, jött a postás, de már nem tudta átvenni a megérdemelt ellátását. Negyvenöt éve váltak el anyámmal, aki azt mondta, nem kellek neki. Apámhoz kerültem, ő főzött rám, ő tartott el és életben. Januárban halt meg az anyám. Egy negyed házrészt, egymilliót örököltem, de azt ennek a lakásnak a tartozásába tettük bele. Más kérdés: nem tudom, miből fizetem a rezsit, hogy fogok megélni. A múlt hónapban nyolcvanhatezret adtunk fel, a nyugdíjam hetven­ezer” – tette hozzá szomorúan az 58 éves férfi.

Update: Hajdú Péter a Facebook-oldalán jelentette be, hogy besegít Uhrin Benedek fiának a temetés költségeibe.

“Most láttam a hírt az újságban és úgy döntöttem, hogy anyagilag segítek Uhrin Benedek fiának eltemetni az édesapját! Isten nyugosztalja Benedek bácsit!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik