Szórakozás

Évekig tartott rabszolgasorban egy vállalkozó egy fogyatékos férfit

Egy disznóóllal összenyitott fészerben szállásolta el a kiszolgáltatott munkásait.

Vádat emelt a szegedi ügyészség egy sándorfalvi építési vállalkozóval szemben, aki a hatóságok szerint hosszú éveken keresztül, rabszolgasorban dolgoztatott két férfit a cége telephelyén. Az egyikük 2007-ben, a másik tíz évvel korábban 1997-ben állt munkába a férfinál. Lakhatást és élelmet ígért alkalmazottainak a munkáért cserébe, de azok szinte csak verést kaptak. Az épületbontással foglalkozó férfi egy a háza kertjében álló, egy disznóóllal és egy baromfiudvarral egybenyitott, fűtetlen fészerben szállásolta el őket. A bódéban se víz, se áram nem volt.

A vádirat szerint a járandóságaikat és az irataikat is elvette, sőt egyikükkel hitelt vetetett fel, amit aztán nem fizetett.

Az egyik munkás szellemi fogyatékos, önálló döntéshozatalra képtelen, de a másik férfi is kiszolgáltatott élethelyzetben került a hajcsár munkaadóhoz.

A járási ügyészség a vádlottat súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével, védekezésre, illetőleg akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettével, nagyobb kárt okozó csalás bűntettével, valamint közokirat-hamisítás bűntettével vádolja – olvasható a vádhatóság közleményében.

Az ügyészség, amennyiben a férfit a bíróság bűnösnek találja, letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozza. A vádlott szabadlábon védekezhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik