Szórakozás

Brutális részletek a baracsi kettős gyilkosságról

Gumikalapáccsal többször is lesújtott élettársa fejére a férfi, majd megfojtotta az asszonyt. Ezután 22 éves nevelt fia ellen fordult. A családirtó életfogytiglant is kaphat.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy 49 éves baracsi férfi október közepén öngyilkosságot kísérelt meg, két családtagját pedig holtan találták Mélykút közelében.

Az egyik áldozat Héger Ádám, a Vác és a Kaposvölgye korábbi, a Ménfőcsanak jelenlegi NB II-es kapusa volt.

Egy vita miatt irtotta ki családját

A vád több ember és védekezésre képtelen személy ellen elkövetett emberölés – tudtuk meg a Fejér Megyei Főügyészségtől. Kiderült az is, hogy egy családi vita fajult idáig.

A 49 éves férfi és élettársa október 12-én, rögtön ébredés után veszekedni kezdett. Még az ágyban feküdtek, amikor a férfi a vita hevében a földön heverő gumikalapács után nyúlt, és azzal többször is lesújtott a védekezni próbáló nő fejére.

Élettársa az ütések után még nem veszítette el az eszméletét. A férfi ezután két kézzel megragadta a nyakát és addig szorította, amíg a 47 éves nő megfulladt. Miután meggyőződött arról, hogy már nem él, elhatározta, hogy a 22 éves nevelt fiát is megöli.

Rárontott az alvó fiúra

A kalapáccsal együtt bement a szobájába és az alvó, védekezésre képtelen fiú halántékára sújtott. Nevelt fia nem halt meg azonnal. Hörögni kezdett, ezért őt is megfojtotta, s amikor már nem lélegzett, átment a szerszámos kamrába inni.

MTI fotó

Ezután még reggel Dunaújvárosba hajtott párja kocsijával, amit a városban hagyott azt a látszatot keltve, hogy együtt mentek el otthonról, és taxival hazament. Otthon tovább italozott. Felöltöztette élettársát, az éj leple alatt autója csomagtartójába tette a holttesteket és egy erdős területen elrejtette őket.

Másnap reggel magával is végezni akart, de a nevelt lánya megakadályozta. A férfi már a mentősöknek elismerte, hogy megölte a hozzátartozóit, a holttesteket pedig még aznap megtalálták a nyomozók Mélykút közelében.

Élete végéig börtönben maradhat

A nő halálát fulladásos agybénulás okozta, míg a nevelt fiú halálának közvetlen oka nyílt koponyatörés volt. Sérülése olyan súlyos volt, hogy életének megmentésére azonnal érkező gyors, szakszerű orvosi segítség mellett is csak elméleti esély lett volna.

A főügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetést és az előzetes letartóztatás meghosszabbítását indítványozta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik