Szórakozás

2,5 milliárdot keresnek a Neoton sztárjának fián

Bilincs kattant a Neoton Família alkalmi billentyűsének csuklóján. Ifjabb Jakab György egy 2,5 milliár­dos áfacsalási ügybe keveredett, előzetes letartóztatásban van.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerint a bűnszervezet az Egyesült Államokból importált parfümöket, amelyek után nem fizetett jövedéki adót. A zenész a csalásokat elkövető cégnél raktárosként dolgozott, és amikor március 11-én elfogták a NAV-os nyomozók, azt hitte, tréfát űznek vele, hiszen – állítása szerint – semmilyen bűncselekményhez nincs köze. Édesapja, Jakab György 1996-os halála után többször beállt a billentyűk mögé a Neoton-koncerteken, a zenekar és a közönség legnagyobb elismerésére.

Fotó: Story-Best archívum

Az együttes frontembere, Végvári Ádám elképzelhetetlennek tartja mindezt, de a NAV másképp gondolja. Az eddigi adatok szerint az elkövetők több országban is létrehoztak cégeket Ausztriától Romániáig, hogy elkerüljék az adófizetést. Jelenleg több mint húsz gyanúsítottja van az ügynek, és zár alá vettek több nagyobb értékű vagyontárgyat. Az érintett cég raktára a XIII. kerületi Apály utcában van, itt dolgozott raktárosként ifjabb Jakab György is, akit azzal gyanúsítanak, hogy bűnszervezetben költségvetési csalást követett el, magánokirat-hamisítással megspékelve.

Jakab György a Neoton Família billentyűse volt (Fotó: zene.hu)

“Az, hogy valaki egy vállalatnál raktárosként dolgozik, még nem jelenti azt, hogy a bűnszervezet tagja. Védencemet rendkívül megviseli a fogva tartás, hiszen nem követett el semmit” – fejtette ki a Blikknek dr. Kamarás Péter ügyvéd, és hozzátette, ügyfele egy hitelektől terhelt ingatlanban él feleségével és két kiskorú gyermekével. Viszonylag szerény körülmények között, ha egy ilyen volumenű csalás szereplője volna, minden bizonnyal jobb lenne az életszínvonala is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik