Szórakozás

Exkluzív! Újabb bírósági ügy várhat Damura

Damu Roland (Damu Roland)
Damu Roland (Damu Roland)

Ügyvédje azt állítja, Damu Roland havi 18 ezer forintot keres a börtönben. Elméletileg azonban nem kizárt, hogy ezt a pénzt sem kaphatja meg a színész, ha hitelezői bírósági végrehajtást kérnek ellene.

A személyiségi jogokra hivatkozva a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága nem adhat ki Damu Rolandra vonatkozó adatoka. Arról sem adhatnak felvilágosítást, hogy bárki kért-e úgynevezett bírósági végrehajtást Damu ellen.

Az azonban megtudtuk, hogy a fogvatartotti munkadíj megállapított mértéke jelenleg az előző évi minimálbér egyharmada, vagyis 26 ezer forint, ebből vonják le a hozzájárulást a tartási költségekhez, ami napi háromszáz forintot.

Azt is elmondták, ha a bíróság megítéli, hogy a börtönben szerzett keresetből letiltható az adóság, vagy gyerektartás, akkor azt lefogják az elítélt jövedelméből. A levonások sorrendjének azonban szintén szabályai vannak. Az úgynevezett tartási hozzájárulás után következik a szükségleti cikkek vásárlására fordítható, majd a szabadulás idejére kötelezően tartalékolandó összeg levonása, ezután jöhetnek a letiltások, elsőként a gyermektartás.

Dr. Hyross Virág ügyvéd azt mondja, irodájuk gyakran intéz gyermek tartásdíj végrehajtás iránti ügyeket. Amennyiben Damu Roland gyermekeinek anyja valóban szeretné megkapni a gyermektartást, arra lehetősége van. Azt, hogy kértek-e ilyen jellegű bírósági végrehajtást Damu ellen, nem lehet tudni, de tény, hogy megtehetik és jó eséllyel meg is ítélik a gyereknek járó pénzt. A bírósági határozatot közvetlen tiltással szokták végrehajtani a munkáltatónál, Damu esetében ez jelenleg a bv-intézet.

Mint ahogyan arról már beszámoltunk, többen is állítják, Damu kölcsönkért tőlük, de a pénzt sosem látták viszont. A pórul járt személyeknek szintén lehetőségük van arra, hogy bírósági úton visszaköveteljék a pénzüket, szintén végrehajtással. Ők azonban rosszabb helyzetben vannak, mint a színész gyerekei, hiszen csak azt követően juthatnak a pénzükhöz, ha a gyerektartást már levonták a színész keresetéből. Mivel azonban viszonylag kis jövedelemről beszélünk, így a hitelezőknek vélhetően még jó sokat kell várniuk arra, hogy megkapják azt, ami nekik jár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik