Szórakozás

Friss! Így mossa alsóját Damu a börtönben

damu-roland (damu roland, )
damu-roland (damu roland, )

Miután megjelent egy hír Michael Jackson elítélt orvosáról, miszerint csak hetente egyszer kap tiszta fehérneműt, nem fürödhet, Damu Roland rajongói is felszisszentek. Azt szerették volna tudni, hasonló helyzetbe került-e a színész is a börtönben?

Bár a magyar és az amerikai börtönök között is van némi hasonlóság, de azért sok dologban különböznek. Többek között higiénés szempontokból is. A Hír24 arra volt kíváncsi, Damu Roland vajon hogyan él a tiszalöki intézetben. Természetesen rá sem vonatkoznak más szabályok, mint a többiekre, így azokról általában kaptunk tájékoztatást.

Azt mindenképpen tudni kell, hogy az előzetes letartóztatottakra és a már jogerősen elítéltekre más szabályok vonatkoznak. Mi ebben az esetben csak az utóbbival foglalkozunk. Az elítéltek a börtönben formaruhát viselnek, amely alatt fehér pólót és saját fehérneműt hordhatnak. Azok esetében, akik nem dolgoznak, általában kéthetente cserélik a nadrágot és a felsőt, a trikót és az alsónadrágot igény szerint válthatják a fogvatartottak és azokat maguk mossák, így természetesen Damu Roland is. Az ehhez szükséges tisztítószereket megvásárolhatják, de csomagban is beküldhetik nekik a hozzátartozók. Azok az elítéltek, akik dolgoznak, gyakrabban kapnak tiszta felsőruházatot, hiszen az bármikor koszos lehet.

Sarkalatos kérdés az ágynemű és a törölköző is. Ezeket szintén a börtön biztosítja. Mint megtudtuk, a nagy melegre való tekintettel ebben az időszakban gyakrabban cserélik ezeket és a formaruhákat is.

Mint ahogyan arról beszámoltunk, Jackson orvosa azt is kifogásolta, hogy a börtönben nem engedik tisztálkodni. A hazai bv-intézetekben ez is másképpen van. Aki dolgozik, minden nap zuhanyozhat, aki nem, hetente egyszer. Ugyanakkor a zárkákban van folyóvíz, így naponta tisztálkodhat bárki, akinek arra igénye van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik