Szórakozás

Mindegy csak törjünk be valahova

Három fiatalkorú fiút fogtak el a körzeti megbízottak kedden kora délután Aba területén.

A fiúk, miután egy betörés közben megzavarták őket, a kerítésen átugrálva menekültek. A bejelentés nyomán helyszínre irányított körzeti megbízottak a megadott személyleírás alapján fogták el a menekülő tetteseket. Kiderült, a fiatalok megtervezték, hogy „bemennek” valahova. Őrizetbe vette őket a rendőrség. Tájékoztatta a Fehérvár24-et R. Szabó Ágnes a megyei rendőrség szóvivője.

Kedden kora délután egy abai ingatlantulajdonos riasztotta a rendőrség ügyeletét, miután betörőket zavart meg udvarában. A tettesek a házból kilépő tulajdonos kiabálására a kerítésen átugrálva menekültek. Az ingatlan tulajdonosa a családi házához tartozó garázs négy ajtaját, egy másik melléképületének ajtaját felfeszítve találta. A helyiségekből nem tűnt el semmi, a rongálási kár viszont elsődleges becslés alapján is eléri a hatvanezer forintot.

A bejelentés nyomán az ügyelet által haladéktalanul helyszínre irányított körzeti megbízottak Aba Kincses Szőlőhegy irányába kezdték meg a személykeresést, amikor arra lettek figyelmesek, hogy három fiatal szalad Sárkeresztúr felé egy földes úton. Mindhármójukat elfogták. A fiatalok a rendőr zászlós és a törzsőrmester által feltett kérdésre nem tagadták, hogy ők jártak az Árpád utcai ingatlanon. Az őket elfogó rendőrök megtalálták náluk azt a vaskampót is, amivel felfeszítették az ajtókat.

A bejelentést követően alig egy óra alatt elfogott és előállított személyeket a székesfehérvári nyomozók hallgatták ki. A 15 és 16 éves sárkeresztúri fiú valamint 16 éves pusztaszabolcsi társuk nem tagadta a terhükre rótt cselekményt. Elmondták, hogy vasat akartak gyűjteni, sőt amikor elindultak abban is megállapodtak, hogy be fognak „menni” valahova. Ennek érdekében az egyik 16 éves sárkeresztúri fiatal magához vett egy vaskampót, ha nyitni kell valamit, legyen mivel. Abára gyalog mentek Sárkeresztúrról.

Az elfogott három fiatalkorúval szemben, bűnügyi őrizetbe vételük mellett a székesfehérvári nyomozók tovább folytatják a megindított eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik