Szórakozás

Sorra “dobják” a mentőöveket Stohlnak

Pali bácsi ügyvédje nem biztos benne, hogy a képeket valóban egy olvasóriporter készítette; az enyhítő körülmények listája mindenesetre folyamatosan bővül...

Mint arról korábban beszámoltunk, az egyik napilap olvasója pár napja lencsevégre kapta Kaincz Pált, miközben a veteményesében tevékenykedett. A fotónak akár a szeptemberben folytatódó tárgyaláson is szerepe lehet állítólag, hiszen a színész büntetésének szempontjából kulcsfontosságú, hogy az idős férfi maradandó egészségkárosodást szenvedett-e. A súlyos, de nem maradandó közúti balesetben okozott sérülés 0–3, a maradandó 0–5 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Mester Csabát, a 78 éves áldozat ügyvédjét “egyáltalán nem izgatja” a védencéről megjelent fotó, melyen az idős férfi kapál és takarít. Szerinte ez nem fogja befolyásolni a Stohl-ügy végkimenetelét, hiszen a bíróság kizárólag az orvos szakértői véleményt veszi majd figyelembe.

Nem állította senki sem, hogy Pali bácsi 100 százalékos munkaképesség-csökkenést szenvedett” – nyilatkozta a jogi képviselő szerdán a Mokkában, aki szerint, ha a Pali bácsi típusú emberekből több lenne az országban, akkor itt “tejjel-mézzel folyó Kánaán lenne”.

„Azzal együtt, hogy elszenvedte ezt a balesetet, azzal együtt, hogy ebben szenvedett egy ilyen maradandó károsodást, azzal együtt erejétől telően vagy akár erejét meghaladóan – mert akaraterő az van benne – dolgozik, ezzel egy részről, mint minden olyan ember, aki az életét munkával élte le, azt érzi, hogy amíg ő aktív, amíg tud és képes valami munkát, valami hasznosat csinálni, és a szabad levegőn mozogni, addig érzi ő azt, hogy él” – mondta a jogi képviselő a reggeli műsorban, aki szerint ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy Pali bácsinak ne fájnának a sérülései, csupán erejét megfeszítve dolgozik.

Mester Csaba egyébként nincs meggyőződve arról, hogy az újságban megjelent képeket valóban egy olvasóriporter készítette…

A Stohl-ügy kapcsán – Ruttner György jogi képviselete óta – már eddig is számtalan enyhítő körülmény látott napvilágot. Hogy az újabb indítványok benyújtása, vagy a harmadik szakértő bevonása, esetleg a fejsérülés-kártya és folyamatos drogprevenciós előadások miatt napolták-e el szeptemberre az ittasan, kábítószer hatása alatt súlyos balesetet okozó színész perét júniusban, nem tudni; mindenesetre az első fokon két év négy hónap letöltendő börtönbüntetést kiszabott ítélethez képest, mindenképpen megnyugtatóbb részeredmény… Stohl egyébként azóta már ételt is osztott és imádkozott a szegényekkel és hajléktalanokkal Kecskeméten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik