Szórakozás

Ügyvédi bravúr mentette meg Stohlt?

Újabb indítványok benyújtása, egy harmadik szakértő bevonása és a fejsérülés-kártya – Ruttner György mindent elkövetett, hogy bővítse az enyhítő körülmények listáját.

Stohl András ügyében mindenki jogerős ítéletre számított, a végső kihirdetést azonban szeptemberig elhalasztották. Ennek okán azóta ügyvédi bravúrról, pontosabban Ruttner György ügyes húzásairól beszélnek.

Zamecsnik Péter ügyvéd a Mokka szerda reggeli adásában elmondta, kollégája tisztességes és alapos munkát végzett, hiszen felfigyelt a K. Pál sérüléseiről szóló alap szakértői vélemény ellentmondásaira, majd felkért egy másik szakértőt, aki ennek a kérdéskörnek a részleteit boncolgatta. Az eredmény az lett, hogy véleménykülönbség alakult ki, ezért szükségszerű lett egy harmadik fél bevonása az ügybe. Többek között emiatt sem születhetett kedden jogerős ítélet. Ha ugyanis kiderül, hogy Stohl súlyos sérülést okozott, és nem maradandót, akkor enyhébb büntetést kell kiszabnia a bíróságnak.

Stohl fejsérülése kapcsán Zamecsnik elárulta, a közlekedési bűncselekmények körében általában enyhítő körülmény, ha az elkövető megsérül. „Egyrészt az lehetett a kollégám szándéka, hogy az enyhítő körülmények körét bővítse. De ugyanakkor, ha ez megállapítható, akkor egy súlyosító körülményt is ki lehet ütni ezzel az újabb enyhítő körülménnyel. Ha valóban van egy ilyen sérülés, ami az agyra hat és ott a tudat egy kicsit másképp működik, akkor lehet, hogy kevésbé lesz jelentősége annak, hogy a baleset után milyen magatartást tanúsított az elkövető” – nyilatkozta az ügyvéd.

Győrik L. Ferenc újságíró úgy fogalmazott: nem azt kapta, amire számított, nagyon hosszú tárgyalás volt, csak a szakértőket 3 órán át faggatták egy félcentis lábrövidülés miatt. Ugyanakkor ez volt az első alkalom a tárgyalási folyamat során, amikor Stohl András elsírta magát; úgy hallotta, a színész egy hatalmasat fujtatott, amikor kiderült, a per nem zárul le, szeptember 6-án folytatódik…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik