Szórakozás

Beindult a VV-adományok osztása

A ValóVilág jótékonysági akciójában több mint 177 millió forint gyűlt össze. Csütörtökön 5600 nehéz sorsú családhoz jutott el a csomagok első része.

Megkezdődött a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány adományosztása. A hátrányos helyzetű kistérségekben élők az adományokból saját maguknak tudnak majd sokféle egészséges zöldséget, gyümölcsöt termelni. A csomagosztás a héten továbbfolytatódik ezzel a ValóVilág című műsorban összegyűjtött, valamint a cégek és magánszemélyek által felajánlott adományokból összesen 15 ezer család részesül.

„Egész évre biztosítja a 8-10 tagú családnak a teljes zöldségszükségletét. Ebben nincs burgonya, nem a szegények életét adjuk, hanem azokat a vitaminos dogokat, amiket enni kell a gyerekeknek, tehát a spenóttól a cukkiniig, zöldborsó, zöldbab, tök, paradicsom, paprika” – mondta a Fókusznak Hegedűs Zsuzsa, a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Április 25-én pedig beindul a kisállat-osztás is, vagyis a programban résztvevő családok igény szerint naposcsibét, kacsát, nyulat, tyúkot és kecskét is kapnak majd. Az adományozás célja, hogy egy olyan induló csomaghoz jussanak hozzá az emberek, amelyből jövőre évről évre meg tudják termelni gyermekeik számára a fehérjében és vitaminban gazdag ételeket.

AJÁNLOTT LINK:

Érkezik a VV-segítség (RTL Klub)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik