Szórakozás

Megszólalt Angelina Jolie orvosa

angelina (angelina)
angelina (angelina)

A szakember szerint jól döntött a sztár, amikor eltávolíttatta melleit.

Angelina Jolie anyjának mellrákja volt, de petefészekrákban hunyt el. Anyai nagyanyjának ugyancsak petefészekrákja volt. Mindez erős bizonyíték volt az öröklött, genetikus kockázatra, ami alapján a színésznő mindkét egészséges mellét eltávolíttatta, hogy megelőzze a betegség kialakulását – közölte szerdán Kristi Funk, a színésznő orvosa.

A 37 esztendős Jolie kedden hozta nyilvánosságra, hogy az elmúlt hónapokban kettős melleltávolításon, majd helyreállító műtéten esett át. A színésznő orvosa, aki egy Beverly Hills-i klinikán kezelte Jolie-t, a kórház honlapján tette közzé az eljárás részleteit.

Az továbbra sem derült ki, hogy a dupla masztektómia után a petefészek-eltávolításra is sor kerül-e a színésznőnél. Bár Jolie a The New York Timesban megjelent írásában úgy fogalmazott: a melleltávolítás csak a kezdet volt, mivel a mellrák jelentette a komolyabb, 87 százalékos kockázatot.

Egy külső genetikus szakértő szerint a Jolie-éhoz hasonló hibás génnel rendelkező nők számára gyakran javasolják a petefészek-eltávolítást, általában 40 év körül, miután már szültek. A mellek és a petefészek eltávolítása ugyanis minimalizálja a betegség kialakulásának kockázatát.

Kristi Funk, a sztár orvosa kiemelte, hogy Jolie élettársa, Brad Pitt minden alkalommal ott volt, amikorra a színésznő magához tért az altatásból, és ott volt minden műtétnél is.

Az orvos azt is megemlítette, hogy négy nappal a dupla masztektómia után már ereje teljében, munkában találta Jolie-t, aki otthonában két falat borított be egy új rendezői munkája storyboardjának vázlataival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik