Közélet

Ma eldőlhet Stohl András sorsa

Csütörtökön várhatóan ítéletet hirdet a bíróság a részegen balesetet okozó színész ügyében.

A Buda Környéki Ügyészség vádirata szerint Stohl András 2010. május 7-én este a Nemzeti Színházban az előadás után szeszes italt fogyasztott, majd gépkocsijával különböző budapesti szórakozóhelyeket keresett fel, ahol a vád szerint további, pontosan meg nem határozható mennyiségű szeszes italt fogyasztott.

Az ismert színész 2010. május 8-án hajnalban Fót felé haladva a megengedett sebességet túllépve, körülbelül 120 kilométeres sebességel haladt gépkocsijával, amikor a vád szerint italtól befolyásolt állapota miatt nem tartotta az út vonalvezetését és a záróvonalat átlépve áttért a menetirány szerinti baloldali forgalmi sávba, ahol egy szabályosan közlekedő Citroen gépkocsival ütközött, aminek következtében a vétlen gépkocsi az árokba csúszott. Ezután Stohl gépkocsija még egy szemből érkező kocsival ütközött.

A baleset következtében a két gépkocsi utasai közül egy súlyosan, három pedig könnyen megsérült. Mindezek alapján vádolják a színészt súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik