Pályán kívül

A Leicester City tulajdonosa is a parkolóba csapódó helikopteren volt

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Leicester City tulajdonosának helikoptere a klub parkolójába csapódott.

A BBC vasárnap reggeli beszámolója szerint Vichai Srivaddhanaprabha is a gépen tartózkodott, ezt egy családhoz közeli forrás erősítette meg. A thaiföldi üzletember rendszeresen saját járművével távozott csapata mérkőzéseiről. Ilyenkor helikopterével a stadion gyepéről indul, ez történt szombaton is a West Ham United elleni 1-1-re végződő találkozót követően is, ám a levegőben hamar uralmát veszítette a gép fölött a pilóta és a parkolóba zuhant. A tüzet sikerült eloltani, ám a Leicester City közleményében nem árulja el, mekkora a baj, csak azt, hogy mindenben segítik a rendőrség munkáját.

Három ember tartózkodott állítólag a fedélzeten, de egyelőre teljesen különböző információkat közöl a helyi média. A helikoptert vezető pilóta és a klub tulajdonosa mellett sokáig Aiyawatt Srivaddhanaprabha alelnököt és Jon Rudkin sportigazgatót lehetett hallani lehetséges harmadik utasként, ám ezeket az értesüléseket a Sky Sports cáfolta.

Srivaddhanaprabha 2010-ben vásárolta meg a csapatot és azon kevés külföldi klubtulajdonosok közé tartozik, akiket elfogadtak a szurkolók. Ez nem utolsósorban annak is köszönhető, hogy nemcsak stabilizálta a körülményeket, hanem 2016-ban óriási bravúrral a Premier League-et is megnyerte a csapat.

Az angol labdarúgás szerelmesei most egy emberként várják az újabb és újabb fejleményeket. Gary Lineker, a klub korábbi legendás labdarúgója is megszólalt Twitteren, mint írta, élete legnehezebb műsora volt a szombat esti.

A legendás angol futballista mellett a csapat játékosai közül is többen tettek ki valamilyen formában támogató bejegyzést, sőt a szombati ellenfél, a West Ham is támogatásáról biztosította az egyesületet.

Nyitókép: Ben STANSALL / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik