Pályán kívül

Bulgáriában cikkeztek Orbán Viktor várnai meccsnézéséről

Különös cikk látott napvilágot a dnevnik.bg portálon. Az oldal a CSZKA Szófia tulajdonosáról, Grisa Gancsevről értekezik elsősorban, aki a bolgár bírókat azzal vádolja, hogy az ország kirakatcsapatát, a Ludogorecet támogatja. Itt jön a képbe Orbán Viktor is, a klubtulajdonos szerint ugyanis azért jelent meg személyesen Magyarország miniszterelnöke a júliusi Bajnokok Ligája-selejtezőn, hogy megbizonyosodjon róla, nem csalnak a bírók.

Magyarország miniszterelnöke júliusban a helyszínen tekintette meg a bulgáriai összecsapást, a hazai mérkőzésen azonban nem volt jelen. Miért? Hogy ellenőrizze, nem csalnak a játékvezetők

– idézik Gancsevet.

A 0-0-ra végződő találkozót követően egyébként éppen a játékvezetést szidta a Ludogorec csapata, valamint a bolgár sajtó egyaránt. A klubot csalással vádolók szerint ez is csak azt bizonyítja, hogy nincsenek hozzászokva a pártatlan bíráskodáshoz.

BL: Bulgáriában a bírót ekézik, van aki a Vidit is
A szerda esti BL-selejtező után a bolgár sajtó nagyon kiakadt Manuel Schüttengruber játékvezetőre, de van amelyik magyar kiállítást kér rajta számon.

A CSZKA Szófia egyébként többször is hajba kapott a bolgár szövetséggel az utóbbi időben, emellett a klub tulajdonosa számtalan vélt és valós eseményt is fölemlegetett, amely során a Ludogorec megkülönböztetett figyelemnek örvendhetett.

Nyitókép: AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO

Ajánlott videó

Olvasói sztorik