Foci

Sikerült! Továbbjutott a Vidi a BL-ben

A MOL Vidi FC meglepetésre kiütötte a jóval esélyesebbnek számító bolgár bajnok Ludogorec együttesét, miután az idegenbeli 0-0-t követően Felcsúton 1-0-ra győzött.

A meccsen egyáltalán nem a szép futball dominált, mindkét csapat feszülten, idegesen játszott, ami rengeteg kisebb-nagyobb szabálytalanságokba torkollott. A bolgárokat különösen fölpaprikázta az osztrák Manuel Schüttengruber játékvezető, aki könnyű síppal fújt be időnként kis faultokat és sűrűn szórta a sárga lapokat reklamálásért. Ennek az lett az eredménye, hogy Vurát már a 40. percben kiállították második sárgával.

Ezt kihasználta a Vidi, még a félidő vége előtt Anel Hadzic közelről befejelte a később győztesnek is bizonyuló vezető gólt.

Nem csillapodtak a kedélyek, egy-két helyzetet leszámítva azonban nem forogtak nagy veszélyben a kapuk, így bravúrgyőzelmével továbbjutott a BL-ben a Vidi. Vendég oldalon egy fölső lécen csapódó szabadrúgás volt a legnagyobb helyzet, míg a magyarok a 94. percben lezárhatták volna a meccset, ám Loic Nego lába megremegett százszázalékos ziccerben, így maradt az 1-0.

A meccs után több játékos is összeszólalkozott, sőt a fehérváriak edzőjének is nekimentek páran, de a vége nagy ünneplés lett, akárcsak a Bordeaux elleni találkozót követően.

A Vidi következő ellenfele a svéd bajnok Malmö lesz.

Végeredmény – Bajnokok Ligája, selejtezők, 2. forduló, visszavágó

MOL Vidi FC – Ludogorec 1-0 (1-0)
Gólszerző: Hadzic 45.
Kiállítva: Vura 40.
Továbbjutott a Vidi 1-0-s összesítéssel.

Kiemelt fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik