Pályán kívül

Szöllősi György célja, hogy NEMZETI Sport legyen a sportnapilap

Hétfőn már beszámoltunk róla, hogy Szöllősi György lett a Nemzeti Sport főszerkesztője. A Puskás Akadémia sajtófőnöke volt, a Puskás Intézet igazgatója, a FourFourTwo labdarúgó-magazin magyar kiadásának első embere szerdán a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége volt.

Az egykor a Nemzeti Sporttól induló újságíró húszéves pályafutás után került a sportnapilap élére. Az új főszerkesztő a beszélgetés során elmondta, hogy nem érte “villámcsapásként” a kinevezés, amit nagy megtiszteltetésnek és felelősségnek tart.

Szöllősi elmondta, célja, hogy a Nemzeti Sport egy olyan médiavállalkozás legyen, ami felelősséget érez a magyar sport ügye iránt.

Most már a Nemzeti Sportnak nem kell egy távoli, csak az üzleti profitban érdekelt külföldi tulajdonos érdekeit szolgálni, első helyre tenni a prioritások között, ezért mondom, hogy könnyebb lesz a helyzetünk, hiszen valóban a magyar sport ügye és az olvasók kiszolgálása szerepelhet az első helyeken.

Ennek egyik jele, hogy a sportnapilap mai címlapján nem a Real Madrid Lisszabonban aratott győzelme szerepelt, hanem a múlt hét kedden kirobbant úszóbotrány egyik legfontosabb keddi mérföldköve, amely Gyárfás Tamás lemondatása a kormány nyomására.

Íme, a teljes beszélgetés:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik