Pályán kívül

Ismeretlen személy tett feljelentést a Kiss-ügyben

Hivatali vesztegetés gyanújával feljelentést tett ismeretlen tettes ellen egy magánszemély a Fővárosi Főügyészségen Sárdi Ákos tegnapi nyilatkozatával összefüggésben - számolt be róla a Hír TV.

Okkal követelik Kiss László fejét, de azért gondolkozzunk el kicsit

Kiss Lászlóról kedden írta meg a privatkopo.hu, hogy 1961-ben, 21 éves korában két másik úszótársával csoportos nemi erőszakot követtek el, amiért egy évvel később hároméves börtönbüntetést kapott – ennek töredékét töltötte le.

A kedden kirobbant botrány másnapján a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) vezetősége, valamint az edzőbizottság tagjai kiálltak Kiss László mellett és megerősítették a posztján. Ezt követte a csütörtöki lemondása. A szerdai ülésről nyilatkozott Sárdi Ákos a hvg.hu-nak.

Sárdi Ákos mondandója kapcsán a szövetség később közleményt adott ki:

MÚSZ-közleménySárdi Ákos a hvg.hu honlapnak tett nyilatkozata szerint a MÚSZ edzőbizottságának szerdai összejövetelén …

Közzétette: Magyar Úszó Szövetség – Magyar úszóválogatott – 2016. április 9.

A székesfehérvári Hullám ’91 úszóklub vezetője elmondta, az ülésre Gyárfás Tamás irodájában került sor. A szakmai kérdés előtt mintegy két óra azzal telt el, hogy ki kell állni Kiss mellett, és Gyárfás maga is megjelent ezen az ülésen, amire korábban elvétve volt példa

Hozzáfűzte, mivel a versenyekre a szövetségnek van joga úszót nevezni, aki szeretné, hogy a versenyzője kijuthasson nagy nemzetközi versenyekre, egyet kell értsen a legfőbb vezetéssel.

A legfrissebbek

Kiss László csütörtökön előbb Százhalombatta tiszteletbeli alpolgármesteri címéről, majd az úszóválogatott kapitányi posztjáról is lemondott.

Kiss László  január 7-én egyszer már lemondott a tisztségről, mert szerinte megalázó helyzetbe hozta őt Hosszú Katinka. Pár napra rá Gyárfás Tamás jelentette be, hogy mégis marad a posztján.

A mostani ügy kapcsán egy szponzort már elveszített a MÚSZ. A KÉSZ Csoportnak nemcsak a Kiss-botránnyal volt baja, hanem a szövetség álláspontjával is. Közleményükben azt írták, Hosszú Katinkát tovább szeretnék támogatni a sikeres olimpiai felkészülés reményében.

Hargitay András, az utánpótlás szövetségi kapitánya úgy fogalmazott, elkeserítő, hogy a Kiss-ügy miatt sokan Gyárfás Tamást támadják. Sárdi Ákos, a székesfehérvári Hullám ’91 úszóklub vezetője csütörtökön Gyárfás Tamás maffiamódszeréről vallott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik