Sport

A Kiss-botrány miatt az egyik szponzor nem támogatja tovább az úszószövetséget

A Kiss László körül kialakult botrány és a szövetség hozzáállása az ügyhöz sem tetszik a KÉSZ Csoportnak. Hosszú Katinkát tovább támogatnák.

„Minden szponzorációval kapcsolatban az egyik legfontosabb alapelvünk a feddhetetlenség. Elvárásként támasztjuk, hogy a támogatott sportszervezetről vagy sportszövetségről a köztudatban és a sajtóban is kétes hírektől mentes, egyértelműen pozitív kép legyen jelen. Ugyanígy kiemelkedően fontos, hogy ezen sportszervezetek vezetői is feddhetetlenek maradjanak, és széles körben jó megítélésnek örvendjenek, hiszen a róluk kialakult kép is közvetlenül kihat a sportszervezet megítélésére, ezáltal a sportszervezet támogatójára, azaz a KÉSZ Csoportra is” – olvasható a 444.hu-n a KÉSZ Csoport közleménye.

A közlemény így folytatódik:

„Őszintén sajnáljuk és csalódottak vagyunk azért, hogy a Magyar Úszó szövetség a Kiss László személye körüli botránnyal bebizonyította, hogy működésében a fenti alapelvek nem tudnak működni, a Szövetség nem tud azonosulni értékrendünkkel. Ezért a KÉSZ Csoport a továbbiakban nem kívánja támogatni a Magyar Úszó Szövetséget, és haladéktalanul megvizsgálja a támogatási szerződés felmondásának lehetőségét.”

A KÉSZ Csoport Hosszú Katinka mellett kitartana:

„A KÉSZ Csoport a továbbiakban is nyitott arra, hogy biztosítsa az erkölcsi és anyagi támogatást Hosszú Katinka sikeres olimpiai szerepléséhez, ezt azonban a Magyar Úszó Szövetség támogatásán keresztül megvalósíthatatlannak tartja.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik