Pályán kívül

Zidane a legnépszerűbb francia sportoló

Egy közelmúltban végzett közvélemény-kutatás szerint továbbra is Zinedine Zidane-t szeretik a legtöbben Franciaországban, holott már nem aktív sportoló.

A Le Journal de Dimanche című lap közlése szerint a voksoláson az 1998-ban aranylabdás futballsztár mögött a sorozatban nyolcszoros rali-világbajnok Sébastien Loeb lett a második és Yannick Noah, az 1983-ban a Roland Garroson győztes teniszező a harmadik.

Az úszó olimpiai bajnok Laure Manadou nyolcadikként zárt a szavazáson, míg a jelenleg is aktív labdarúgók közül Karim Benzema, a Real Madrid csatára végzett a legelőbb helyen, ő 21. lett.

A franciák az úszókban bíznak
A francia úszóválogatott nyolc-tíz érmet szeretne szerezni a nyári, londoni olimpián, miután a nemzeti bajnokságról 29-en kvalifikálták magukat a csapatba.
“Nagyon elégedettek vagyunk az összeállítással. Nyolc-tíz érem benne van ebben a gárdában” – fogalmazott Francis Luyce, a helyi sportági szövetség elnöke. Tizenöt úszó egyéni számra kvalifikálta magát, míg 14 másik – köztük a férfi 100 m gyorson címvédő Alain Bernard, aki biztosan nem ismételhet Londonban – valamelyik váltó tagja lesz.
A 2004-es athéni játékokon egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet szerzett, 2009-ben visszavonult, majd tavaly visszatért Laure Manaudou női 100 és 200 m háton indulhat. Ott lesz a brit fővárosban öccse, Florent is, aki 50 m gyorson harcolta ki a csapatba kerülést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik