Bocsánatot kért Lando Norris a körért, amivel pole-pozíciót nyert

Max Verstappen csak hetedik helyről rajtol, az újonc kicsúszott a kavicságyba.

Lando Norris indul majd az első helyről az Olasz Nagydíjon.

Az első szakasz legnagyobb izgalmát a Williams újonca, Franco Colapinto okozta, aki az egyik kanyarban csúnyán kicsúszott a kavicságyba. Nem ő volt az egyetlen, aki ezt elkövette, de az ő kisodródása annyi kavicsot szórt a pályára, hogy kicsit tolni kellett a folytatáson is. A két Kick-versenyzőnek momentuma sem volt, rajtuk kívül Lance Stroll és Juki Cunoda esett még ki nagy csatában.

Hasonló izgalmak nem adódtak Q2-ben, nagyon visszafogottan szerepelt a két Red Bull, a Ferrari, Mercedes és McLaren pilótái viszont megkezdték a tapogatózást. Meglepetésre nem került sor, az Alpine-osok simán kiestek, Kevin Magnussen és Daniel Ricciardo sem rúgott labdába, az utolsó etapról végül Fernando Alonso maradt le.

A harmadik szakaszban se repesztettek azonnal hajmeresztőt a versenyzők, de a McLarenek azonnal élre álltak. Nem is sikerült letaszítani Lando Norrist az élről, mellőle Oscar Piastri indul majd az Olasz Nagydíjon. George Russell szerezte meg a képzeletbeli dobogót, mögötte pedig a Ferrari duója, majd Lewis Hamilton áll majd a rajtrácson.

Max Verstappen meglepetésre csak a hetedik helyről indul, Sergio Pérez pedig nyolcadik rajtkockából indul majd, vagyis a világbajnoki címért zajló küzdelemben is kulcsfontosságú versenyre kerülhet sor.

Érdekesség, hogy Norris az időmérő végén bocsánatot kért a pole-pozíciót érő köréért.

Biztos örülni fogsz akkor, ha elmondom, ez a szerinted elszúrt kör pole-t ért

– mondta a csapatrádióban a brit pilóta mérnöke.

A McLarennek csak 30 pont a hátránya a konstruktőri bajnokságban a Red Bull mögött, így Monzában nagyot léphet az első hely felé. Norrisnak 70 pont a lemaradása Verstappen mögött, ezen komolyan faraghat egy rajt-cél győzelemmel.