Forma-1

Jobbról-balról kapja az irdatlan pofonokat a Forma-1-es csapat

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP
Nincs jó passzban az Alpine Forma-1-es csapata, amely előbb elveszített egy pilótát a jövő évre, majd akit bejelentett, cáfolta az érkezését. Mi történik itt?

A francia istálló a 2021-es világbajnokságon mutatkozott be, és nem is lehetett elégedetlen, hiszen a tavalyi Magyar Nagydíjon – Esteban Ocon révén – megszerezte első győzelmét, míg Katarban Fernando Alonso állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Kapcsolódó
Még három évig nem lesz gond a Red Bullnál a motorokkal
A következő éráig nehéz elképzelni, hogy gondjai lesznek a Forma-1-es csapatnak.

Az idei sorozatban ennyire nem megy jól, de a konstruktőrök versenyében 99 ponttal a 4. helyen áll a csapat a három mogul (Red Bull, Ferrari, Mercedes) mögött.

Hétfőn aztán kiderült, hogy két szezon után új párossal kell nekivágni a 2023-as évnek, legalábbis Alonso a következő szezontól az Aston Martint erősíti majd. Igen ám, de a tárgyalásokról nem értesítette jelenlegi munkaadóját, márpedig az Alpine vezetése végig abban a tudatban volt, hogy hamarosan sikerült szerződést hosszabbítani a kétszeres világbajnokkal.

A kialakult helyzettel azonban nem tudott mit kezdeni az istálló, így gyorsan utód után nézett, és kedden már be is jelentette, hogy a spanyol pilótát az ausztrál Oscar Piastri váltja jövőre. A hír nem sokáig tartotta magát a jelenlegi tartalékpilóta ugyanis cáfolta a csapat által közzétett hírt.

„Arról értesültem, hogy az engedélyem nélkül az Alpine sajtóközleményt adott ki arról, hogy jövőre náluk versenyzek. Ez nem így van, nem írtam alá semmilyen szerződést az Alpine-nal 2023-ra. Nem fogok jövőre náluk vezetni” – idézte az MTI kedden este a sportoló Twitter-oldalát.

Az ESPN azt írta, forrásaik szerint Piastri már előszerződést írt alá a McLarennel, az Alpine közvetlen riválisával. A megállapodás pontos feltételei nem tisztázottak, mivel Lando Norris és Daniel Ricciardo személyében megvan a McLaren jövő évi kettőse, ám Piastri tweetje egyértelműen azt jelzi, hogy nem jelenlegi csapatánál képzeli el a jövőjét.

Az Alpine-nál egyelőre csak a francia Esteban Ocon helye tűnik biztosnak 2023-ban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik