Forma-1

Charles Leclerc: Nagyon korán keményekre váltottunk, nem értem, miért

Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images
Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a fordulatokban gazdag Magyar Nagydíjat.

Kapcsolódó
Verstappen valószínűtlen győzelmet aratott a Hungaroringen, a Ferrari csúnyán elbaltázta
A címvédő a tizedik helyről rajtolva nyert. Hamilton is nagyot ment, ő a hetedik helyről indulva ért oda a második pozícióba.

A rajongók és elemzők mégsem a hollanddal voltak elfoglalva leintés után, hanem azt firtatták inkább, hogy a Verstappen megpördülésekor élre álló Charles Leclerc-t miért hívta ki a Ferrari. A kérdés a monacói pilótát is foglakoztatt, mert a verseny után reagált az eseményekre.

Az első kerékcserénk tökéletes ütemben jött, a másodiknál viszont azt éreztem, túl hamar jön. Világosan elmondtam, hogy addig szeretnék közepes keveréken menni, ameddig csak lehet, erre nagyon korán keményekre cseréltük őket. Ezt nem értem, miért történt

– idézi a Motorsport.com a hatodik helyen célba érő versenyzőt.

Leclerc egyébként elmondta, hogy egyértelműen Verstappen megforgására reagált a csapat, de véleménye szerint szükségtelen volt. a futamgyőztes címvédő is a kemény keveréken izzadó Ferrarit emelte ki.

„Jó időben a jó gumikat raktuk fel az autóra, ezen a futamon pedig ez volt a legfontosabb. Charles Leclerc a Ferrarival láthatóan szenvedett a kemény keverékeken, én pedig ezt ki tudtam használni és meg tudtam előzni”

– értékelt a világbajnoki pontversenyben így már 80 ponttal vezető pilóta.

Kapcsolódó

A világbajnoki idény augusztus utolsó hétvégéjén, Belgiumban folytatódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik