Forma-1

„Úgy éreztem, hogy én vagyok a leggyűlöltebb ember a világon” – halálos fenyegetéseket kapott a vb-címről döntő futam után a korábbi F1-versenyigazgató

Nhac NGUYEN / AFP
Nhac NGUYEN / AFP

Már nem dolgozik a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA) Michael Masi, korábbi Forma-1-es versenyigazgató, aki július közepén tért vissza a hazájába, Ausztráliába.

Kapcsolódó

Masi nevét a legtöbben talán az előző idény utolsó futamán, az Abu-Dzabi Nagydíjon ismerték meg, ahol Max Verstappen az utolsó körben előzte meg Lewis Hamiltont, és ezzel ő lett a világbajnok. Abu-Dzabiban a később leváltott Masi úgy döntött, hogy Nicholas Latifi balesete után csak azt az öt autót engedi el, amelyek az élen álló Hamilton, valamint a második Verstappen között voltak. A holland így az újraindítást követően a gumielőnyét kihasználva megelőzte brit riválisát, és élete első vb-címét nyerte.

A szabályt azóta megváltoztatták, és a szöveg most már úgy szól, hogy a biztonsági autó mögött minden lekörözöttnek vissza kell venni a körét.

Sötét napok követték az utolsó versenyt. Úgy éreztem, hogy én vagyok a leggyűlötöltebb ember a világon. Halálos fenyegetéseket kaptam, azt mondták, nem fogják békén hagyni sem a családom, se engem. Sokkoló, aljas, zaklató, rasszista üzenetekkel bombáztak.

Nem csak a Facebookon, a Linkedinen is jöttek üzenetek, pedig az a felület az üzleti élettel kapcsolatos. Az eset után egyedül akartam lenni, ami nagyon komoly kihívás volt. Csak a közvetlen családtagokkal akartam beszélni, másokkal egyátalán nem” – nyilatkozta Masi, aki hozzátette, ez az egész tortúra csak erősebb személyiséggé tette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik