Forma-1

Végleg távozott a versenyigazgató, aki az idényzárón közellenséggé vált

Bryn Lennon/Getty Images
Bryn Lennon/Getty Images

Nem dolgozik tovább a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA) Michael Masi korábbi Forma-1-es versenyigazgató.

A 44 éves szakember 2021-ben megosztotta a világot, miután a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj utolsó köreinek biztonsági autós fázisában, valamint az újraindításnál olyan döntéseket hozott, amelyek lehetőséget teremtettek Max Verstappennek arra, hogy a hajrában megelőzze a nyolcadik vb-címére hajtó Lewis Hamiltont. Sokan ellenezték a döntéseit, mert úgy érezték, a Red Bull pilótáját támogatta, mások szerint azonban megakadályozta, hogy valódi verseny nélkül, előzési tilalomban „vonatozva” érjen véget az idény.

Kapcsolódó
Megváltoztatták a szabályt, ami Verstappen vb-címéről döntött
A Mercedes óvott, miután a holland megelőzte Lewis Hamiltont, de elutasították, mondván nem egyértelmű a szabály szövege. Most már az.

A történtek után már februárban leváltotta az FIA Masit, Eduardo Freitas és Niels Wittich kettéosztotva vitte tovább a munkát. A nemzetközi szövetség kedden közölte, hogy Masi visszatér Ausztráliába és végleg távozik az FIA-tól.

A szakember mindig elkötelezett, professzionális módon dolgozott, ugyanakkor most úgy döntött, hogy új kihívásokat keres és hazájába utazik, így közelebb lehet a családjához

– áll a hivatalos indoklásban.

Az FIA által márciusban közzétett vizsgálat szerint Masi a tavalyi idényzárón emberi mulasztást követett el, de jóhiszeműen járt el. A nemzetközi szövetség akkor úgy fogalmazott, Masi más feladatkört kap majd a FIA-n belül, ugyanakkor ezt nem konkretizálta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik