Forma-1

Ricciardo mehet egy kört hőse autócsodájával, ha a McLaren főnöke állja a szavát

Andrea Diodato / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Andrea Diodato / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Úgy tűnik, a sebesség templomának becézett monzai Forma-1-es pálya a meglepetések helyszíne, tavaly Pierre Gasly tudott nyerni az AlphaTaurival, idén pedig, miután a két favorit, Lewis Hamilton és Max Verstappen elintézte egymást, Daniel Ricciardo csapott le a kínálkozó lehetőségre.

Kapcsolódó
Hamilton és Verstappen egymást ütötte ki az Olasz Nagydíjon
A vb-címért hajtó mindkét pilóta nullázott így a versenyen.

Az amúgy is jó kedélyű ausztrál pilótának így a szokásosnál is nagyobb volt a mosolya, és a dobogón jöhetett a győztes futamai után immár szokásosnak mondható ceremónia: pezsgőt töltött a cipőjébe, majd nagy lendülettel lehúzta.

Jutott a nedűből Lando Norrisnak, valamint a McLaren vezérigazgatójának, Zak Brownnak is:

Ricciardo szeret fogadásokat kötni a csapatfőnökökkel, tavaly – még a Renault-nál – abban egyezett meg Cyril Abiteboullal, hogy ha szállít egy dobogós helyezést a francia csapatnak, akkor a főnöke csináltat egy tetoválást. Az Eifel Nagydíjon össze is jött a dobogó Ricciardónak, úgyhogy a csapattól azóta már távozó Abiteboul jelezte is, tartja magát az ígéretéhez.

Kapcsolódó
Ricciardo miatt kell tetováltatnia a Renault csapatfőnökének
Bár lelép év végén, maradandó nyomot hagy főnöke testén.

Ricciardo Zak Brownnal is kötött egy fogadást, de ez nem a tetoválásokról szólt, hanem az autókról, mivel az ausztrál pilóta tisztában volt vele, hogy főnökének páratlan kollekciója van az egyedi autócsodákból.

Ricciardo óriási NASCAR-rajongó, korábban be is dobta, hogy ha otthagyja a Forma-1-et, akkor kipróbálná magát ebben a sorozatban is.

A 3-as rajtszám sem véletlen, azért választotta, hogy így tisztelegjen a NASCAR történetének egyik legnagyobb egyénisége, a pályafutása nagy részében szintén 3-assal versenyző Dale Earnhardt Sr. emléke előtt.

Brown még áprilisban meglepte Ricciardót Earnhardt Sr. egyik legendás NASCAR-autójának kicsinyített másával, és azt mondta neki, ha összejön a McLarennel az első dobogó, akkor az igazi autó is az övé lesz – legalábbis egy kör erejéig –, hiszen ez is része Brown gyűjteményének.

Brown egyelőre nem tett bejelentést arról, hogy kölcsönadta volna az autót Ricciardónak, de biztosak lehetünk benne, hogy az ausztrál emlékeztetni fogja rá.

Volt mi ünnepelni, hiszen az első és a második helyet is a McLaren söpörte be:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik