Forma-1

Kifütyülték Lewis Hamiltont a Hungaroringen, Mick Schumacher rajtbüntetést kapott

David W Cerny - Pool/Getty Images
David W Cerny - Pool/Getty Images

A Forma-1-es Magyar Nagydíj közönsége kifütyülte az időmérőn pole pozíciót nyerő Lewis Hamiltont.

Kapcsolódó

A brit pilóta 1:26.424-es idővel bizonyult leggyorsabbnak a Hungaroringen, de a Q3 hajrájában szándékosan jó lassan gurult végig a boxutcán, amivel a mögötte haladó Sergio Pérezt lényegében elütötte még egy kísérlettől. Leintés után vélhetően emiatt kapta az ívet a lelátóról, ami valamelyest beszűrődött a pályamelletti interjúkba is.

Az időmérőn második helyet megszerző Valtteri Bottas védelmébe is vette csapattársát a nap végén tartott sajtótájékoztatón.

Sportolók vagyunk, akik beleadnak mindent ebbe a sportágba, amit imádunk. Lewis fantasztikus kört futott, mégis kifütyülték őt az emberek, de emiatt magukat kellene kérdőre vonniuk. Ez nem helyes, nem igazságos és nem akarjuk ezt látni

– mondta a finn pilóta.

Hamilton egyébként már a versenyhétvége előtt témát szolgáltatott a rajongóknak, mivel a melegellenessé tett pedofiltörvényt bírálta Instagram-sztorijában. A brit szerint képtelenség megérteni, erről pedig igenis beszélni kell, ha már épp Magyarországra látogatott.

Kapcsolódó
Lewis Hamilton a homofób pedofiltörvényről: Elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető ez a kormánytól
A hétvégi Magyar Nagydíj előtt küldött éles kritikát a magyar kormánynak.

A szombati versenynap krónikájához hozzátartozik az is, hogy Mick Schumacher a délelőtti szabadedzésen összetörte az autóját, amiért ki kellett cserélni a váltóját. Ezért öt rajthellyel büntette az FIA, de mivel nem futott mért időt délután, változatlanul a 20. helyről indul majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik