Forma-1

Sainz összetörte a Ferrariját, a Mercedes kisajátította az első sort a Hungaroringen

Lennon/Getty Images
Lennon/Getty Images

A címvédő, hétszeres világbajnok Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését.

A 36 éves pilótának ez pályafutása 101. pole pozíciója, az idén pedig a harmadik. A mogyoródi pályán Hamilton karrierje során nyolcadik alkalommal startolhat az élről, a magyar GP-t pedig kilencedik alkalommal nyerheti meg. Ez lenne pályafutása századik futamgyőzelme az F1-ben.

Az időmérő első etapja kevés meglepetést tartogatott, Mick Schumacher szabadedzésen széttört autója nem tudott kigurulni, de a csapattársa is simán kizúgott.

Kapcsolódó

Mindkét Williams-kocsi kiesett és Juki Cunoda sem jutott be Q2-be. A második szakaszban aztán jött a dráma, Carlos Sainz Jr. autója a falnak csattant, piros zászló jött, a Ferrari pedig három keréken gurulva döcögött vissza a garázsba.

Miután eltakarították a romokat, folytatódott a száguldozás, amelyben a két Alpha Romeo elég esélytelennek bizonyult. A két Aston Martin-versenyző viszont nagyon küzdött, hogy továbbjusson, végül Sebastian Vettelnek a legutolsó próbálkozásra sikerült Daniel Ricciardo kárára bejutnia a Q3-ba.

Zárásként a két Mercedes odatette magát, Hamilton mellől csapattársa, a finn Valtteri Bottas rajtolhat, vagyis a teljes első sor a csapaté lesz. Harmadik helyről a pontversenyben vezető holland Max Verstappen (Red Bull) indul, mellette pedig szintén csapattársa, Sergio Pérez áll majd rajthoz.

https://twitter.com/F1/status/1421474311462920192

Ajánlott videó

Olvasói sztorik