Forma-1

Biztosan lesz 2037-ig Forma-1-es futam a Hungaroringen, de ez nagyon sokba kerül majd nekünk

Palkovics László az innovációs és technológiai miniszter szombaton a Magyar Nagydíj helyszínén egyeztetett Stefano Domenicalival, az F1 elnök-vezérigazgatójával.

Palkovics kiemelte: biztosította Stefano Domenicalit, hogy a magyar kormány elkötelezett a versenyrendezés iránt, így az eredetileg 2032-ig szóló pénzügyi megállapodást további öt évvel meghosszabbították.

Ahhoz, hogy ez meg is valósuljon, sok a tennivaló, ugyanis az 1986-ban épült versenypálya rusztikus ugyan, de átfogó fejlesztésre szorul

– jelezte a miniszter egyben azt is, hogy ez sokba fog kerülni Magyarország számára.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója a tárgyalásról elmondta, a 2037-ig történt hosszabbítás, az ilyen hosszú idejű megállapodás nem gyakori, ugyanakkor ha egy ország rákölt két-háromszázmillió dollárt (60-90 milliárd forintot) a felújításra – véleménye szerint ugyanis legalább ennyibe fognak kerülni a munkálatok –, akkor értelemszerűen mindkét fél azt szeretné, hogy sokáig legyen még verseny az adott pályán.

Gyulai reményei szerint a felújítás már jövő tavasszal megkezdődhet, a bejárati résznél az irodaház, a shop és a kávézó újjáépítésével, ezt követné – a 2022-es futam után – a főlelátó elbontása és újraépítése, majd a 2023-as verseny után következne a paddock kiszélesítése és a főépület elbontása, újraépítése. Eklárulta azt is:

Mióta én itt vagyok, tizenegy éve, a jogdíjat leszámítva önfenntartók voltunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik