Forma-1

Vettelék bejelentése beindította a lavinát a Forma-1-ben

Sebastian Vettel a szezon végén elhagyja a Ferrarit, a bejelentés pillanatában pedig tudni lehetett, hogy ez elég komoly mozgolódást fog előidézni a mezőnyben. Azt már lassan tényként kezeli mindenki, hogy Carlos Sainz lesz az utódja, és nagyon úgy fest, hogy a McLaren is megtalálta a spanyol utódját.

Aki Daniel Ricciardo lesz.

Vettel megváltónak érkezett a Ferrarihoz, de összetörve távozik
Küldetése volt a Ferrarinál, hogy olyanná váljon, mint a példaképe. Az olasz istálló is benne látta a megváltót, aki végre elhozza a régóta áhított világbajnoki címet. Öt év sem volt elég hozzá.

Erről Leo Turrini beszélt egy rádióműsorban, az olasz újságíró úgy tudja, már meg is született az egyezség a Mclaren és az ausztrál versenyző között, akinek egyébként a szezon végéig szól a megállapodása a Reanult-nál. A BBC-n is megjelent egy cikk, és ott is gyakorlatilag tényként kezelik a két igazolást.

Idő közben hivatalossá vált, hogy Ricciardo a McLarenhez kerül:

Daniel Ricciardo a McLarenhez igazol
A szezon után vált csapatot az ausztrál.

És Sainz Ferrariba igazolása is:

Bejelentette Vettel utódját a Ferrari
Megvan az olasz csapat pilótapárosa 2021-re.

Így a francia csapatnál maradna üresen egy hely, amire a hírek szerint Vettel és Fernando Alonso a legnagyobb esélyes. Ha a német kerülne a Renault-hoz, akkor az egybecsengene azzal, amit Bernie Ecclestone tanácsolt neki: ne nagycsapathoz menjen, hanem egy kisebbhez, ahol fel tudja építeni magát.

Egy csapat már közölte is, hogy nem kér Vettelből
Megy a találgatás arról, mihez kezd a négyszeres világbajnok.

Kiemelt kép: HOCH ZWEI / dpa Picture-Alliance

Ajánlott videó

Olvasói sztorik