Forma-1

A Mercedes látszólag már most a Forma-1-es mezőny előtt jár

A szezon előtti tesztekből messzemenő következtetéseket nem szabad levonni a Forma-1-ben, de mégis jelzésértékű a mezőny pénteki tesztnapja. Miközben a Mercedesnek az a legnagyobb gondja, hogy a vadonatúj kormányát jövőre már nem használhatja, a többiek jócskán le vannak maradva a fejlesztéssel.

Jövőre betiltják a Mercedes csodakormányát
Az idei szezonban még nyugodtan használhatja bárki.

Sebastian Vettel Ferrarija például már délelőtt bekrepált, de a meghibásodott motor kicserélése után is csak a 13. köridőt futotta, ami lássuk be, nem túl meggyőző. A probléma ráadásul komoly lehet, mivel a csapatfőnök szerint sem a Mercedesszel, sem a Red Bullal nem tud versenyezni a kocsi.

Nehéz megítélni, hogy mennyi a lemaradásunk, de pillanatban nem hiszem, hogy olyan gyorsak lennénk, mint a Mercedes vagy a Red Bull. Aggódunk nyilvánvalóan, hiszen nem vagyunk olyan gyorsak, mint szeretnénk

– idézte az Autosport.com Mattia Binottót.

Azért nem csak a Ferrarinak akadtak gondjai, a tavaly egyetlen pontot összekaparó Williams egyik autója, Nicholas Latifié is megállt a célegyenesben. Később Daniel Ricciardo Renault-ja is lassulni kezdett a pályán, de a gyakorlás végére már visszajött. Legrosszabbul Kevin Magnussen járt, ő a gumifalban végezte a tesztelésen.

Az első két helyet a Mercedes két pilótája, Valtteri Bottas és Lewis Hamilton szerezte meg, úgyhogy újfent jelezték: megint csak a hátukat nézheti majd a mezőny, mint az elmúlt évben. A tesztek jövő szerdán folytatódnak majd.

Kiemelt kép: Oscar J. Barroso / AFP7 / Europa Press Sports via Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik