Forma-1

Elhunyt barátja emlékének ajánlotta győzelmét Charles Leclerc

Bár a kelleténél izgalmasabb volt a Ferrari számára a Belga Nagydíj vége, Charles Leclerc megőrizte első helyét Lewis Hamiltonnal szemben, így a fiatal monacói versenyző karrierje első futamgyőzelmét aratta a Forma-1-ben. Óriási ünneplést ugyanakkor nem csapott, ami nem is csoda, egy nappal a verseny előtt rázta meg az autósport családot Anthoine Hubert halála. Leclerc neki ajánlotta a győzelmét.

Egyik oldalról egy gyerekkori álmom vált valóra. Másik oldalról viszont ez egy nagyon nehéz hétvége volt, mert elveszítettünk egy barátot. Neki szeretném ajánlani a győzelmem. Együtt nőttünk fel, Estebannal és Pierre-rel együtt ott voltak az első versenyemen. Nem tudom teljesen kiélvezni a győzelmet, de ez egy olyan dolog, amire örökre emlékezni fogok

– mondta Leclerc a futam után.

Hubert a Forma-2 szombati futamán volt részese egy balesetnek, a falnak csapódott, majd onnan vissza a mezőnybe, a nagy sebességgel érkező Juan Manuel Correa már nem tudta kikerülni és oldalról telibe kapta az autóját nagy sebességgel. Mindkettejüket kórházba szállították, de a 22 éves Hubert belehalt a sérüléseibe.

Correának mindkét lába eltört és gerincsérülést is szenvedett, műteni kellett. Az állapota stabil.

Nyitókép: Will Taylor-Medhurst/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik