Forma-1

Azért, mert volt pár izgalmas futam, még nem lett jó a Forma-1

Júniusban gyakorlatilag kiakadt az unalommérő a Francia Nagydíjon, ami után tényleg mindenki temetni kezdte az autósport királykategóriáját. Aztán a nyári szünet előtti négy futam kárpótolt minket mindenért, az Osztrák, a Brit, a Német és a Magyar Nagydíj is izgalmas volt, úgyhogy most meg azt várjuk, mikor tér vissza a sorozat.

Mielőtt azonban álomvilágba ringatnánk magunkat, a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner vissza is rángatott bennünket a földre. Szerinte is remek, hogy volt négy jó futam, de ettől még nem lett jó az F1.

Az összképet kell néznünk. Azaz nem négy jó versenyt akarunk, hanem huszonegyet-huszonkettő. Én ezen dolgoznék, nem pedig úgy, hogy most örülünk, majd amikor meg unalmas lesz, akkor meg azon gondolkodunk, mit rontottunk el. Ezért kell az egészet jobbá tenni, mert szerintem ez a legszórakoztatóbb sport a világon

– idézi az olaszt az f1i.com.

Steiner szerint a legfontosabb a fizetési sapka bevezetése lesz majd, ezzel is kiegyenlítődnek majd az erőviszonyok.

Ezzel még nem oldódnak meg a gondok, de egy lépés lesz a jó irányba.

A következő verseny majd a Belga Nagydíj lesz, de majd csak szeptember 1-jén, addig nyári szünet van. Bár a Red Bull kicsit felkavarta az állóvizet, miután lecserélte Pierre Gaslyt a szezon második felére, az újonc Alexander Albont hozták fel a helyére a Toro Rossóból.

Váratlan csere: Gasly nem kell Red Bull-csapatnak
Már szeptember elsején, a Belga Nagydíjon új pilótával versenyez az istálló.

Nyitókép: Szaniszló Róbert /NurPhoto via Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik