Forma-1

Váratlan csere: Gasly nem kell Red Bull-csapatnak

A thaiföldi Alexander Albon a Red Bull csapatánál versenyez a Forma-1-es idény további részében, a Toro Rosso-istállónál megüresedett helyét pedig a francia Pierre Gasly foglalja el. A Red Bull-csapat hétfői közleménye szerint már szeptember elsején, a Belga Nagydíjon az új felállásban szerepel a két csapat.

A Red Bull abban az egyedülálló helyzetben van, hogy négy tehetséges Forma-1-es versenyzővel is szerződésben áll, akiket váltogathat a csapat és a Toro Rosso között. Az idényből hátralévő kilenc futamon értékelni fogjuk Albon teljesítményét, hogy megalapozott döntést hozhassunk arról, ki lesz a holland Max Verstappen csapattársa a Red Bullnál a következő szezonban

– olvasható az istálló közleményében.

A hír azért meglepő, mert Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója korábban úgy nyilatkozott, 2019-et biztosan a mostani felállással fejezik be.

A thaiföldi versenyző nagyszerű benyomást tett mindenkire az idei bemutatkozó idényében: az első 12 verseny során ötször is a legjobb tíz között zárt, ami azért bravúr, mert a szezon előtti tesztelésig sohasem vezetett Forma-1-es autót. Összesen 16 pontot gyűjtött, legjobbja a németországi hatodik helyezés volt, míg Gasly 63 pontot szerzett a Red Bull színeiben.

Kemény kritika a csapattól, gyengének tartják Gaslyt
A Német Nagydíj után még nehezebb helyzetben van.

Kiemelt fotó: Mark Thompson/Getty Images/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik