Forma-1

A meglepetés ereje az, ami igazán hiányzik az idei Forma-1-ből

A nemzetközi sajtó nagyon belelkesült az Osztrák Nagydíj után, amely végre valódi izgalmakat tartogatott, gondoljunk csak Max Verstappen Charles Leclerc kárára bemutatott, azóta is sokak által vitatott előzésére, ami azt eredményezte, hogy csak órákkal később született meg a futam hivatalos végeredménye.

Ezek után csak reménykedni tudunk, hogy a következő verseny, a Brit Nagydíj is hasonlóan pörgős és eseménydús lesz,

de van egy statisztika, ami azt mutatja, hogy izgalmak ide vagy oda, meglehetősen befagytak az erőviszonyok az idén a Forma-1-ben.

Kilenc futam után az összetett élmezőnye így néz ki: Lewis Hamilton 197 pont, Valtteri Bottas 166 pont, Verstappen 126 pont, Sebastian Vettel 123 pont, Leclerc 105 pont. Aztán nézzük meg ezt a képet, amely az eddigi versenyek első öt helyezettjét mutatja, és felettébb hajaz az előző felsorolásra.

https://www.facebook.com/DieHardF1Fans/photos/a.113887182011668/2436068539793509/?type=3&theater

A két Mercedes, a két Ferrari és a Red Bullal versenyző Verstappen a Monacói Nagydíj kivételével, ahol Leclerc kiesett, kibérelte az első öt helyet, és nem nagyon látni, hogy ki fészkelheti be magát az élmezőnybe rajtuk kívül.

A világbajnoki címért vívott harc ettől persze még lehet izgalmas, mivel Bottas lőtávolon belül van Hamiltonhoz képest, és 12 futam még hátra van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik