Forma-1

Verstappen biztosan nem kell a Ferrarinak

Szerencsére volt miről beszélni az Osztrák Nagydíj kapcsán, de a Forma-1 egyik legforróbb témája az volt a hétvégén, hogy a futamgyőztes Max Verstappen szerződésében van egy kilépési opció, amivel elképzelhető, hogy élni fog a holland pilóta. Ennek kapcsán meg is kérdezték az évek óta a Mercedes árnyékában tengődő Ferrarit, hogy nem akarják-e leigazolni Verstappent, de Mattia Binotto elég rövidre zárta a témát:

Egyáltalán nem. Van két versenyzőnk, akiket szerződés köt ide, és mi boldogok vagyunk velük. A jövő évi felállásunk fix és semmi okunk arra, hogy változtassunk rajta

– idézi a crash.net az olasz csapatvezetőt.

A halottnak hitt Forma-1 másfél órára feltámadt
A nemzetközi sajtó eléggé belelkesült az Osztrák Nagydíj után.

Vélhetően nem is Charles Leclerc helyére gondolja a nagy többség, hanem Sebastian Vettelére, a négyszeres világbajnok német ugyanis egyre többet hibázik az elmúlt szezonokban és egyszer-kétszer már fel is merült annak a lehetősége, hogy visszavonul – igaz, ezek eddig mind pletykának bizonyultak.

Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője szerint természetes, hogy nyáron a pilóták szerződése az egyik fő téma, és valóban vannak egyeztetések a csapat és Verstappen között, de ő nem aggódik, a holland miatt. Arról is megkérdezték, hogy vajon Verstappen most a legjobb versenyző a mezőnyben, mire azt felelte:

Én már egy ideje ezt gondolom.

Nyitókép: Mark Thompson/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik