Forma-1

A halottnak hitt Forma-1 másfél órára feltámadt

Mire nem elég egy hét: múlt hétfőn mindenki temette a Forma-1-et a dögunalmas Francia Nagydíj után, erre most a nemzetközi sajtó óriási ujjongást csapott a valóban izgalmas Osztrák Nagydíj után. Max Verstappen nyert a Red Bull hazai versenyén úgy, hogy a rajtot borzalmasan elrontva, a második helyről a hetedikre visszaesve kezdte meg a felzárkózást, majd előzte meg Charles Leclerc-t az utolsó körökben. Bár a kerék a kerék elleni csatájukat vizsgálták, a holland végül megtarthatta győzelmét.

Kerék a kerék elleni csatában verte Verstappen Leclerc-t az Osztrák Nagydíjon
Hamilton és Vettel a dobogóra sem ért oda. Kivizsgálják a hajrát a futam után.

Nagy-Britannia

The Guardian: „A két fiatal, egyformán 21 éves pilóta, Max Verstappen és Charles Leclerc azt tette, amire a Forma-1-nek mostanában szüksége van. Egy unalmas futam helyett egy izgalmas versenyt teljesítettek Spielbergben. Az idősebb generáció mellékszereplővé vált Verstappen és Leclerc szélárnyékában.”

The Independent: „Az Osztrák Nagydíjon aratott győzelmével Max Verstappen a Forma-1 újkori történetének egyik leginkább figyelemre méltó teljesítményét nyújtotta. A nagy létszámban a helyszínen lévő holland szurkolók buzdítása mellett a Red Bull pilótája két körrel a vége előtt végrehajtott manőverével megfosztotta első GP-diadalától a Ferrarival versenyző Charles Leclercet.”

Olaszország

La Repubblica: „Vad és szép küzdelem volt a két fiatal, 21 esztendős pilóta, a Forma-1 új generációjának tagjai között a Red Bull Ringen. Olyannyira vad és szép, hogy aztán a holland pilóta előzését a leintés után is vizsgálták, majd mindkét versenyzőnek meg kellett jelennie a versenybíróság előtt, hogy aztán megszülessen a döntés, és maradjon az eredeti végeredmény.”

Spanyolország

Marca: „Harmadszor fordul elő az idén, hogy a Ferrari rendelkezik a leggyorsabb autóval, de végül mégsem sikerül elsőként célba érnie egyik piros versenyautónak sem. Bahreinben motorhiba, Kanadában Vettel büntetése volt az ok, Ausztriában pedig a villámgyors Max Verstappen fosztotta meg három körrel a leintés előtt Charles Leclerc-t a győzelemtől.”

Mundo Deportivo: „Versenyszellem. Szenvedély. Előzés. Ütközés. Ellentmondás… Forma-1! A vasárnapi Osztrák Nagydíj megmutatta, milyennek kellene lennie az összes Forma-1-es versenynek!”

Leclerc-nek nem maradt más, mint hogy gratuláljon Verstappennek
Sokat fognak még beszélni az Osztrák Nagydíjról.

Ausztria

Kleine Zeitung: „A repülő holland. Verstappen tavaly után ismét nyert Ausztriában, a Mercedes 2018-as Mexikói Nagydíj óta tartó sikersorozata pedig véget ért. A jövő pilótái, Max Verstappen és Charles Leclerc a Forma-1 történetének egyik legizgalmasabb párharcát hozták össze.”

Der Standard: „Aki az Osztrák Nagydíj előtt a Mercedes fölénye miatt a Forma-1 unalmassá válására panaszkodott, annak Spielbergben csalódnia kellett. Más kérdés, hogy Max Verstappen győzelme csupán három órával a leintés után, a versenybíróság döntését követően vált biztossá.”

Kronen-Zeitung: „Max-mánia az őrületes győzelem után. A Red Bull tündérmeséje tovább folytatódik Ausztriában. Verstappen pályafutása hatodik sikerét aratta Spielbergben, de erről még sokan és sokáig fognak vitatkozni.”

Svájc

Tagesanzeiger: „A Forma-1 unalmas. A végét járja. Halott. Szinte semmit mást nem lehetett hallani az utóbbi időben. Aztán a halottnak hitt sorozat vasárnap teljes erőbedobással támadt fel másfél órára. Izgalom, dráma, nagyszerű küzdelem a győzelemért – szinte minden hozzávaló adott volt. A nagyhatalomnak hitt Mercedes pedig ezúttal csak mellékszerepet játszott.”

Nyitókép: Andrej ISAKOVIC / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik