Forma-1

Forma-1: megtudtuk, miért tartott három óráig eldönteni, hogy ki nyerte az Osztrák Nagydíjat

Max Verstappen nyerte az Osztrák Nagydíjat, igaz, azok után, hogy megelőzte Charles Leclerc-t és elsőként haladt át a célvonalon, még jó három órát kellett arra várni, hogy hivatalos legyen a végeredmény. Ennek oka az, hogy volt egy koccanása a Ferrari monacói versenyzőjével, ezt vizsgálták ki, a holland végül megtarthatta az első helyet.

Max Verstappen megtarthatta a futamgyőzelmet
A holland győzött Ausztriában.

De vajon miért kellett várni a döntésre három órát?

Ez az a kérdés, ami alighanem mindenkiben megfogalmazódott. Mégiscsak az első helyről volt szó, így viszont, ha nem is lélegzet-visszafojtva, de erre várt mindenki, ami nem biztos, hogy jót tesz a Forma-1 megítélésének. A motorsport.com kérdezett rá az FIA-nál, a versenyigazgató Michael Masi adta meg a választ:

A hivatalos médiaesemények miatt este 6-ig nem is tudtuk megkezdeni a pilóták meghallgatását. Ezután mindenki elmondhatta a maga verzióját, ami nagyjából egy órán át tartott, majd a versenybírók is megvitatták a történteket, korábbi példákat vizsgáltak meg. Ezután legépelték a döntést, át kellett nézni, hogy ne legyenek benne elütések. Gyorsan repül ilyenkor az idő

– mondta Masi, aki szerint az a legfontosabb, hogy jó döntés szülessen.

A halottnak hitt Forma-1 másfél órára feltámadt
A nemzetközi sajtó eléggé belelkesült az Osztrák Nagydíj után.

Nyitókép: Charles Coates/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik