Forma-1

Hamilton pályacsúcsát karistolta a Ferrari új igazolása

Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok második barcelonai teszthetének csütörtöki napján.

Az olasz istállónál első évét kezdő 21 éves Leclerc leggyorsabb köre 1:16.231 perc volt, ami a múlt heti teszteket is figyelembe véve az eddigi legjobb idő.

Ez mindössze öt századmásodperccel marad el Lewis Hamilton pályacsúcsától, melyet a tavalyi szezon barcelonai időmérő edzésén ért el.

A gyakorlás után a fiatal pilóta azt mondta, nagyon jól érzi magát az autóban, és biztos abban, hogy még ennél is jobb teljesítményre lesz képes a továbbiakban.

Csapattársa, Sebastian Vettel szerdán a gumifalnak ment, emiatt Leclerc egy napja csak egy kört tudott megtenni a Ferrarival.

Vettel balesete hazavágta a Ferrari egész napját
A McLaren volt a leggyorsabb, a Mercedesek nem hasítottak.

A csütörtöki tesztnapon a monacói pilóta mögött a Toro Rosso újonc versenyzője, Alexander Albon zárt másodikként, míg a harmadik leggyorsabb időt a McLaren ugyancsak elsőéves pilótája, Lando Norris érte el.

A világbajnok Hamilton (Mercedes) csak a tizedik helyen fejezte be a csütörtöki napot.

A csapatok péntekig gyakorolhatnak a Barcelonához közeli Circuit de Catalunyán, a szezon pedig március 17-én, Melbourne-ben, az Ausztrál Nagydíjjal kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik