Forma-1

Lewis Hamilton vette védelmébe a Ferrari 21 éves versenyzőjét

Mint ismert, 2019-ben már Charles Leclerc lesz Sebastian Vettel csapattársa a Forma-1-ben szereplő Ferrarinál, a 21 éves versenyző a Saubertől érkezik. Eddig egy szezonon van túl a fiatal monacói, amely során többször is bravúrosan szerepelt és összesen 39 pontot szerzett, a legjobb helyezése az azeri hatodik volt.

Sokat is várnak tőle, már nem egy olyan cikk született, amelyben azt taglalták, Leclerc akár Vettelt is legyőzheti a házon belüli küzdelemben, noha a Ferrari a németre tekint elsőszámú pilótaként. Megkérdezték erről a címvédő Lewis Hamiltont is a barcelonai tesztelés során, a brit viszont leállította az újságírókat:

Igazságtalan lenne ekkora terhet rakni rá. Ez a második éve, még fiatal, lesznek hibái. Gyors, tehetséges és alighanem még sokaknak fog kellemes meglepetést okozni, de nem szabad elfelejteni, hogy egy veterán, egy négyszeres világbajnok a csapattársa. Márpedig a tapasztalatot nem lehet semmivel sem pótolni. Mindenesetre érdekes lesz figyelni, hogyan tudnak majd együtt dolgozni

– idézi a Motorsport Hamiltont.

Korábban egyébként Vettel is arról beszélt, hogy Leclerc nem véletlenül versenyez idén a Ferrarinál, úgyhogy természetesen számít arra, hogy megszorongatják. De szerinte sem kéne agyonnyomni a csapattársát a nagy elvárásokkal.

Hagyják őt békén, hogy csinálhassa, ami a dolga. Biztos vagyok benne, hogy nagyon gyors lesz és nyomás alá helyez.

Nyitókép: Eric Alonso/MB Media/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik