Forma-1

Vettel balesete hazavágta a Ferrari egész napját

Carlos Sainz, a McLaren spanyol pilótája érte el a legjobb köridőt a Forma-1-es csapatok barcelonai teszthetének szerdai napján, amelynek során a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője kicsúszott és a gumifalba csapódott, írja az MTI.

Vettel balesete miatt 40 percet állt a Forma-1-es edzés
A szerda délelőtt másik nagy híre Fernando Alonsóval kapcsolatos.

A 31 éves Vettel nem sérült meg az ütközésben, amely az olasz istálló közlése szerint nem vezetői hiba, hanem műszaki probléma miatt következett be. A Ferrari szerelői a boxban átvizsgálták a versenyautót, de erre és az újjáépítésre szinte az egész délutánjuk ráment, így a monacói Charles Leclerc csak néhány perccel a tesztelés vége előtt tudott a pályára hajtani, és csupán egy kört tett meg.

Sainz legjobb körideje 1:17.144 perc volt, kedden csapattársa, az újonc brit Lando Norris volt a leggyorsabb 1:17.709 perces idővel.

Szerdán Sergio Pérez, a Racing Point mexikói pilótája volt a második, a harmadik köridő pedig még úgy is Vettel nevéhez fűződött, hogy a német csak 40 kört ment a balesete előtt.

A világbajnoki címvédő és ötszörös vb-győztes brit Lewis Hamilton kilencedik, csapattársa, a finn Valtteri Bottas nyolcadik lett, de a Mercedes ezen a napon elsősorban az aerodinamikai fejlesztéseit tesztelte.

A csapatok péntekig gyakorolhatnak a Barcelonához közeli Circuit de Catalunyán, a szezon pedig március 17-én, Melbourne-ben, az Ausztrál Nagydíjjal kezdődik.

Nyitókép: Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik