Forma-1

Villeneuve kegyetlenül beszólt Kubicának

A kanadai F1-es világbajnok szerint Kubica elviselhetetlen volt, a tehetségét túlbecsülik, nem érdemel második esélyt, és csak egy marketingfogás.

Sokan beszélnek arról, hogy Robert Kubica egy súlyos ralibaleset, és hat év kihagyás után visszatérhet a Forma-1-be. Jacques Villeneuve az egész ügyet nonszensznek tartja.

“Őszintén szólva nem értem. Mégis ki kap ajánlatot hat év kihagyás után?” – morgolódott Villeneuve. Pedig Kubica tesztelt már a Hungaroringen a nyári szünet előtt, és jó eredményeket ért el egy idei autóval.

A karrierje végén Ivan Petrovval is küzdött. Nyert egy versenyt, de azon kívül mit ért el? Vedd hozzá, hogy nem százszázalékos, arról beszélnek, hogy hogyan tud vezetni. De lehet, hogy csak túl könnyű bánni a mostani kocsikkal. Ha nem lenne ilyen problémája, nem kapna második esélyt. Ez egy PR-fogás, ami nagyon bosszant, mert rengeteg más tehetség van, aki nem kap második esélyt.

Villeneuve Kubica szerinte tiszteletlen személyiségéről is beszélt:

Harmadik számú pilóta volt nálunk a Saubernél, és őszintén szólva elviselhetetlen volt. Számomra az egy nehéz időszakot jelentett. Mert a bokszban tisztelni kell, amit mások elértek, hogy tiszteld a környezetet, amelyben dolgozol. Számomra tehát nehéz bármi pozitívumot találni a visszatérésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik