Foci

Olyan, mintha saját csapata ellen játszana a PSG 37 milliós igazolása

Nehéz lesz nagyobb meglepetést szállítani a héten, mint amit a Guingamp tett a francia Ligakupában. A bajnokságban tök utolsó csapat Párizsban nyert 2-1-re és jutott tovább az elődöntőbe, pedig a PSG-ben kezdő volt Neymar, Kylian Mbappé és Angel Di María is, míg Edinson Cavani a kispadról szállt be.

Neymar repült, a PSG égett
Hatalmas meglepetés Franciaországból.

A Guingamp a mérkőzésen három tizenegyest rúghatott, ebből kettőt értékesített, a második pedig továbbjutást ért. Marcus Thuram egymaga kétszer állt a labda mögé, és ugyan elsőre hibázott, a 93. percben már nem roppant össze a tét súlya alatt és továbblőtte csapatát. A mindent eldöntő büntetőt ő maga harcolta ki, Thilo Kehrer szabálytalankodott vele szemben a tizenhatoson belül.

Az Opta statisztikái szerint a PSG ellen a szezonban befújt tíz tizenegyesből négy is Kehrer bűne.

A korábbi három alkalommal a bajnokságban ítéltek ellene: augusztusban az Angers, novemberben a Lille, decemberben pedig a Strasbourg ellen fújtak ellene. Mindegyikből gólt kapott a PSG, és míg az első két meccsen belefért, a Strasbourg ellen már csak ikszeltek a párizsiak, most pedig kiestek a Ligakupából.

Kehrert még a nyáron, 37 millió euróért igazolta le a klub a Schalkéból, vélhetően nem azt várták tőle, hogy a tizenegyesek összehozásában jeleskedjen. A 22 éves, német válogatott védő ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve már 20 meccsen játszott, ezeken többnyire kezdőként. A nyár óta egyébként sokat javult a játéka.

A Ligakupa előző öt kiírását megnyerte a PSG, hazai kupában pedig 2014 óta nem kapott ki, akkor a Montpellier verte őket a Francia Kupában a legjobb 32 között.

Ezzel a tizenegyessel ejtette ki a Guingamp a PSG-t:

Nyitókép: Catherine Steenkeste/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik