Foci

Solskjaer: Nem akarom itt hagyni a csapatot a szezon végén

Manchester piros-fehér felében nem nagyon találni most népszerűbb embert Ole Gunnar Solskjaernál. Ha csak azt az egy gólt szerezte volna, amivel a MU véghez vitte a nagy fordítás az 1999-es BL-döntőben a Bayern München ellen, akkor is hős lenne a drukkerek szemében, de ennél azért játékosként is jóval tett a klubért, amelyet most edzőként szolgál.

Ráadásul egyből visszatette a vágányra a José Mourinho irányításával kisiklott szerelvényt, amely a legmagasabb fokozatba kapcsolva száguld. Solskjaerral négyből négyet nyert a csapat, amire utoljára 1946-ban volt példa, akkor Matt Busbynak hívták az edzőt, akinek ma szobra van az Old Trafford előtt.

1946 óta nem kezdett úgy edző a Unitednél, mint most Solskjaer
Romelu Lukaku első labdaérintéséből betalált, Marcus Rashford biztosította be a győzelmet a Newcastle ellen.

Solskjaer hivatalosan csak ideiglenes megoldásként került a kispadra, de amikor arról kérdezték, távozik-e a szezon végén, azt mondta, nem szeretne.

A MU a Moldétól vásárolta ki az edzőt, de a norvég klub jelezte, hogy ők csak lepasszolták Solskjaert (jó pénzért, nyilván), de várják vissza.

Faggatták arról is, mit szól ahhoz, hogy ugyanolyan statisztikával kezdett, mint Busby. “A hírekbe bekerül, de engem nem igazán foglalkoztat. Csak a következő meccsre gondolok, mert ha négy meccset nyertél egyhuzamban, miért ne nyerhetnéd meg a következő négyet is? Ez egy kihívás, de közben ennél a klubnál ez a sztenderd, ezt szokták meg a szurkolók”.

A négy győzelem azt eredményezte, hogy a MU már csak három pontra van az ötödik helyezett Arsenaltól.

Solskjaer első igazi erőpróbája jövő vasárnap jön majd, amikor a United a második helyen álló Tottenham vendége lesz a Wembley-ben. Most hétvégén az FA-kupában a másodosztályú Readinget fogadja a MU.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik