Foci

Sir Alex Ferguson újra ott lesz a Manchester United edzésén

Nagyban készül a Manchester United a Bournemouth elleni vasárnapi mérkőzésre, a szombati edzésre pedig a legendás Sir Alex Ferguson is ellátogat. A csapat megbízott vezetőedzője, Ole Gunnar Solskjaer hívta meg korábbi mesterét, a skót szakember pedig elfogadta azt.

A Daily Mail azt írja, Fergusonnak nagy szerepe volt abban, hogy a norvégot bízták meg a United irányításával.

„A legjobb tanárom volt. Ő a valaha volt legjobb menedzser. Épp ezért az én edzősködésem is arra épül, amit tőle tanultam” – mondta még a kinevezésekor Solskjaer, akiról azóta megtudtuk, hogy amikor sérült volt, akkor mindig Ferguson munkáját figyelte a manchesteri edzéseken.

Játékosként már megmentette a MU-t, most edzőként is ez a dolga
A Babaarcú Gyilkosnak kell kivezetne a MU-t a gödörből.

Érdekesség, hogy állítólag José Mourinho is hívta korábban a United edzőközpontjába, de a májusban életmentő műtéten átesett Ferguson akkor nem élt a lehetőséggel.

Solskjaert december közepén nevezték ki és az idény végéig szól a megbízatása, közben ugyanis a Molde vezetőedzője is. Mourinho helyére érkezett, a portugált a Liverpool ellen elveszített rangadót követően küldték el. Solskjaerral eddig kettőből két mérkőzést nyert meg a Manchester.

José Mourinho: Ki nagy lánggal ég, kínos parázslással hamvad el végül
A portugál edző a modern futball egyik legnagyobb hatású edzőjéből kínosan hosszú lejtmenet végén jutott el a manchesteri bukásig. Mi romlott el és mikor? Öt pillanat a múltból, amely a mélybe taszította a trénerzsenit.

Nyitókép: Oli SCARFF / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik