Foci

Bogdán újabb bravúrban játszott főszerepet

Ahogy Angliában és Olaszországban, úgy Skóciában is fociztak karácsonykor, és Bogdán Ádám csapata, a Hibernian ismét a Rangersszel találkozott. A két csapat legutóbbi meccsén a magyar kapus csereként beállva lett főszereplő, és az ellenfél edzője, a korábbi Liverpool-legenda Steven Gerrard is nagyon dicsérte.

Az ellenfél edzője dicsérte a cserekapusból hőssé váló Bogdánt
Nem kisebb név, mint Steven Gerrard beszélt elismerően a Hibernian magyar kapusáról.

A karácsonyi fordulóban megint megmérkőztek a felek, ezúttal a glasgow-i klub volt a házigazda, és az Ibrox Park közönsége a 25. percben gólt ünnepelhetett: a Hibernian védője, Darren McGregor szerencsétlen fejese Daniel Candeiast találta el, róla pedig a Rangers gólzsákja, Alfredo Morelos elé pattant a labda, aki ki is használta a helyzetet.

A Rangers eldönthette volna a meccset, de Bogdán Glenn Middleton és Ryan Jack lehetőségénél is védeni tudott, majd három perccel a vége előtt McGregor jóvátette a hibáját Sean Mackie beadása után.

Hogy összejöjjön a bravúrt jelentő döntetlen, ahhoz kellett Bogdán fontos védése a legvégén is, amikor Kyle Laffertyt akadályozta meg gólszerzésben, írta tudósításában a BBC.

A Hibernian alaposan kibabrált a két döntetlennel, mert a Rangers hátránya már három pont a városi rivális Celtic előtt, amely egy meccsel kevesebbet is játszott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik